A PMFC számára kiemelten fontos a társadalmi felelősségvállalás, különösképpen, ha egy beteg gyermek gyógyulásáról van szó. A PMFC U14-es kapusának, Supák Máté testvérénél, a 7 esztendős Gergőnél 3 évesen diagnosztizálták a Neuralis Ceroid Lipofuscinosis (NCL) 7-es típusát, amely egy súlyos idegrendszeri betegség.

A kisfiú emiatt nem tud önállóan járni, ülni, beszélni sem. Mindennapi terápiás gyógykezelései, úgy, mint a Dévény-torna, talpreflexológus, BEMER és Pfaffenrot terápiás kezelés, valamint a TheraThogs ruhában való gyógytorna nagyon jó hatással vannak fejlődésére, ám ezek komoly mindennapi anyagi terhet jelentenek családja számára.


Supák Gergő gyógyulása érdekében licitre bocsájtanak egy eredeti PMFC mezt, amelyet a csapat NB II-es játékosain és a szakmai stáb is dedikált, valamint a jó ügy mögé beállt egykori pécsi hálóőre, a Ferencváros válogatott kapusa, Dibusz Dénes, aki felajánlotta barcelonai Bajnokok Ligája-csoportmeccsén használt és általa szignózott kapuskesztyűjét.

A kikiáltási ár egyaránt 25.000-25.000 Forintról indul. A klub kéri, hogy a pmfc@pmfc.hu e-mail címre írják meg, hogy a fenti relikviák közül melyikre kívánnak licitálni, és mekkora összeget szánnak rá. Fontos, hogy üzenetükben minden esetben tűntessék fel a teljes nevüket és telefonszámukat is, hogy a licit végén értesíteni tudjuk a nyerteseket.

A PMFC a jótékonysági akció keretén belül befolyó teljes összeget Supák Gergő gyógyulásának érdekében ajánlja fel. Kérjük, lehetőség esetén csatlakozzanak aukciónkhoz, így hozzájárulva egy beteg kisfiú támogatásához. Az árverés 2021. február 14-én, vasárnap 12 órakor zárul. A licit aktuális állását cikkük tetején tüntetjük fel!

Kiemelt fotó: pmfc.hu