A mai napon megkezdődött a labdarúgó NB2 tavaszi idénye. Természetesen pályára lépett a két Baranya megyei csapat is, a Szentlőrinc és a Pécs is!

Szentlőrinc – Szeged-Csanád Grosics Akadémia 2-1

Először a Szentlőrinc lépett pályára, délután egy órától fogadták hazai pályán a Szeged-Csanád Grosics Akadémia csapatát. A meccs előtt a hazaiak 4 ponttal és két helyezéssel álltak a kiesést jelentő 18. hely előtt, a szegediek mindössze egy ponttal álltak a Lőrinc előtt a 14. helyen. Így aztán ez egy igazán fontos nyitómérkőzés volt egy közvetlen rivális ellen.

A csapatokat a kezdéskor az NSO beszámolója szerint másfél centis hó fogadta, ami nem tette egyszerűvé a játékosok dolgát. Sokan csúszkáltak, a labdakezelés is nehézkessé vált, így aztán nem is alakulhatott ki folyamatos játék. Ugyanakkor legalább gólokat láthatott a kerítés túloldalán lévő néhány élelmes néző: Kapronczai már a 9. percben megszerezte a vezetést a hazaiaknak. A szegediek a 28. percben egy szöglet után egyenlítettek Grumics révén, de alig hat perccel később már újra vezetett a Szentlőrinc Frőhlich átlövésével.

A fordulást követően inkább a Szeged előtt volt helyzet, de az eredmény már nem változott. Igazi küzdős mérkőzésen fontos győzelmet aratott a Szentlőrinc, amely az ellenfél mellett az időjárással is sikeresen vívott meg. A rendkívül fontos győzelemmel sikerült némileg ellépni a veszélyes helyek közeléből, egészen a 13. helyig előrelépett a Szentlőrinc.

ETO FC Győr – Pécsi MSC 2-1

Kora este aztán a Pécs is pályára lépett, méghozzá Győrben. Nem is olyan régen ez a mérkőzés még az első osztályban is igazán patinás találkozónak számított volna. Sajnos jelenleg egyik csapat sem ott van, ahova a múltja szerint tartoznia kéne. Az ETO a forduló előtt a 10. helyen állt, a tabella alapján tehát a Pécs volt az esélyes, de egyáltalán nem várt könnyű meccs a Munkásra.

Nem is volt az, a korábbi válogatott Priskin Tamán fejes góljával már a 13. percben megszerezte a vezetést a hazai csapat. Támadásban maradt a Győr, Priskin pedig remekül játszott, alig 10 perccel később egy szöglet után lőtt közelről a kapuba, 2-0. Sőt, könnyen meglehetett volna a tripla is a csatárnak, ha Rácz nem ment nagyot a gólvonalról a 28. percben. Nem a Pécsé volt az első félidő.

A második félidőben már aktívabb volt a Pécs, aminek az 59. percben lett meg az eredménye. Igaz, ehhez kellett a győri kapus, Gundel-Takács nagy hibája is: Futó megtámadta a hálóőrt, aki így rosszul passzolt, Óvári pedig köszönte szépen és szépített. Ezt követően is próbálkozott a Pécs, de igazán nagy helyzetet a 89. percig nem sikerült kialakítani. Ekkor azonban, Futó kapáslövésénél, jóvá tette Gundel-Takács a hibáját, hatalmasat védett. Sőt, még a 93. percben is ott volt az egyenlítési lehetőség, Króner fejesét is nagy bravúrral védte a győri kapus.

A végén több nagy lehetősége is volt a Pécsnek, hogy visszahozza a sírból a találkozót, de sajnos maradt a 2-1-es vereség. A tabellán is visszaesett ezzel a csapat, mivel a Vasas nyerni tudott, így már a fővárosiak állnak a feljutást érő második helyen. A Budaörs is megelőzte a baranyai csapatot a Szolnok elleni döntetlennel, de még így is csak két pont a lemaradása a Pécsnek, tehát nem kell még temetni a feljutásról szőtt álmokat!

Kép: SzegedMa/Sándor Judit, Szeged-Csanád Grosics Akadémia Facebook