A mai napon kezdetét veszi a magyar labdarúgó Merkantil Liga, azaz a másodosztályú bajnokság. Benne két baranyai csapattal, az egészen parádés őszt produkáló Péccsel, és a kiesés ellen eddig sikeresen harcoló Szentlőrinccel.

A bajnokságot nem pontosan a felétől folytatják, hiszen már decemberben elkezdődött a „tavaszi szezon”, így a 38 fordulóból már csak 17 van hátra. A tabellát magabiztosan vezeti a Debrecen, amelynek feljutásához tulajdonképpen nem férhet kétség. Az első kettő jut fel az NB1-be az idény végén, így aztán egy hely még biztosan kiadó, ezért a Pécs, a Budaörs és az elég erős kerettel rendelkező Vasas küzd, de még Gyirmóton sem mondtak le a feljutásról.

Feljuthat-e a Pécs?

A Pécs újoncként parádézott az ősszel, messze a legkevesebb gólt kapták a bajnokságban, mindössze 11-et. Vas László csapata tehát nagyon masszív, amire lehet építeni a jövőben is. A téli szünetben nem is történt változás a keretben, ami azt bizonyítja, hogy a Pécs most egyben van és ugyan nem ők a fő esélyesek a feljutásra, álmodozni még szabad.

A csapat 2021-et egy harkányi erő- és állóképesség-fejlesztő edzőtáborban kezdte, majd Pécsett készült tovább. Négy edzőmeccset játszottak, legutóbb épp a Szentlőrinccel játszottak döntetlent. Ráadásul volt egy igazán lélekemelő program is, hiszen a PMFC egykori legendás csatára, Mészáros Ferenc még egy motivációs előadást is tartott a játékosoknak.

A tavaszi NB2-es idény talán legnagyobb kérdése, hogy a Vasasnál szerényebb lehetőségekkel rendelkező Pécs képes lesz-e megismételni a Kaposvár két évvel ezelőtti bravúrját és újoncként azonnal még egy osztállyal feljebb lépni.

Bentmarad a Szentlőrinc?

A Szentlőrincnek ugyan kellett pár forduló ősszel, hogy belerázódjon a másodosztály mezőnyébe, de aztán elkezdtek gyűlni a pontok. Jelenleg a 16. helyen áll a csapat, két helyezéssel és 4 ponttal a kieső helyek előtt.

A lőrincieknek a gólszerzéssel akadtak gondjaik, összesen két csapatnál szereztek csak többet. Nem véletlen, hogy két csatárt is igazoltak, az MTK-tól Babinszky Bence érkezett. A másik csatár egy igazán nagy név, a Budafoktól kölcsönkapott Mervó Bence ugyanis 2015-ben még az U20-as világbajnokság góllövőlistájának második helyén zárt. A remek képességű csatár hosszú sérülése után szeretné újraépíteni magát, amihez remek lehetőség lehet a Szentlőrinc.

Ha a két csatárral érkeznek a gólok is, és hátul ugyanilyen masszív marad a Lőrinc, akkor meglehet a hőn áhított bentmaradás, ami egészen remek teljesítmény lenne az előzetesen kissé lesajnált csapattól.

A  bajnokság ma kezdődik, a Szentlőrinc már délután 13 órától játszik, hazai pályán fogadja a Szegedet. A Pécs igazi tradicionális vidéki rangadóra készül, ugyanis Győrbe látogat a szintén szebb napokat látott ETO-hoz. Ezt a meccset 18:30-tól rendezik, a mérkőzések természetesen zárt kapusak.

Kép: PMFC Facebook