Az elmúlt három év alatt a kulturális programokat kiszolgáló művelődési ház büféjéből Mokka Bisztrót fejlesztett ki Kozármislenyben Takács Attila vállalkozó. Az életre kelt szolgáltatás idén ünnepli megszületésének harmadik évfordulóját. Kihasználva az új év kínálta lendületet, máris újdonsággal, akcióval jelentkezett! Rögtön itt is az első a Mokka Bisztro hűségkártya, hogy minden megrendelő jelenlegi és leendő vendége érezze azt, hogy ezzel is szeretné meghálálni, amiért ebben a nehéz helyzetben támogatják, és hűségesen kitartanak a Mokka Kultúrpresszó mellett.

Hogy telt az elmúlt három esztendő? – kérdeztem a Mokka Kultúrpresszó és Bisztró üzemeltetőjét, Takács Attila vállalkozót.

Mozgalmasan, a Kozármislenyi Művelődési Házban kialakított büfé üzemeltetését vettük át három évvel ezelőtt. Már akkor megfogalmazódott bennem és a feleségemben, hogy nem szeretnénk sokáig egy szűkös szolgáltatású hely maradni. A termékpaletta bővítésében láttuk a változtatás lehetőségét. Elsőként a kávé kínálatot fejlesztettük, minőségi és választékos termékekkel. A vendégkörrel bővült a választási lehetőségünk is forró csoki változatok, üdítők, kézműves manufaktúrából származó sütemény és torta kínálat, fagylaltok, szendvicsek terén. Miután kinőttük a helyet, adta magát a kellemes, kulturált zöld környezetben a kerthelyiség kihasználására. Tematikus estéket szerveztünk melegétellel, grillvacsora kínálattal. Bisztró kínálatot kezdtünk bevezetni.

Milyen tapasztalatokkal gazdagodtatok a korlátozások idején?

Sajnos jelentős mértékű visszaesést tapasztaltunk. Annál is inkább, mert fiatal vállalkozás a miénk. Nálunk nagy vonzerőnek számított a szabadban történő fogyasztás, kellemes panoráma mellett. Ráadásul nálunk az állandó kínálatban három alappillér van, a kávé, a sütemények és a bisztró ételek. Mindezek fogyasztása korlátok közé került. Ezzel mi is korlátozódtunk a házhozszállításra, az elvitelre. Váltottunk mi is, hogy megtartsuk azt a vendégkör magot, amelyik rendszeresen igényelte szolgáltatásunkat. Bevezettük a környezetbarát csomagolóanyagok használatát. Igyekszünk elérni mindennap egy alap bevételt, hogy a túlélésünk ezáltal biztosítva legyen az erős visszaesés ellenére.

Tervek a jövővel kapcsolatban?

A 2021-es évet a Mokka Bisztro hűségkártya programmal indítottuk, ez az akció már kapcsolódik a három éves évfordulónkhoz. Egyenlőre várjuk a vendéglátó ipari helyeket érintő korlátozások feloldását, és lelkesen készülődünk a Mokka Terasz nyitására. Amint lehetségessé válik, szeretnénk kellemes környezettel, és igényes kínálattal szolgálni a hozzánk betérőknek. Amennyiben igény jelentkezik rá, akkor természetesen a helyben történő fogyasztás mellett megmarad a kiszállítási szolgáltatásunk is. A várva várt nyitást, majd meglepetésekkel, és boldog vendégekkel szeretnénk megünnepelni, erre az új időszámításra remélhetőleg már 2021 tavaszán sor kerülhet.