A Pécsi Járási Ügyészség maradandó fogyatékosságot eredményező közúti baleset gondatlan okozásának vétsége és segítségnyújtás elmulasztásának bűntette miatt emelt vádat egy férfi ellen, aki az általa okozott baleset után a sérülteket hátrahagyva elmenekült.

A vádlott 2020 januárjában Pécs felől Szentlőrinc irányába vezette gépkocsiját a 6-os számú  úton. A gépkocsiban rajta kívül még két személy utazott.  

Pécset elhagyva a megengedettnél nagyobb sebeséggel haladt, amikor nekiütközött az előtte,  vele azonos irányba közlekedő sértett gépkocsijának. 

Az ütközés következtében a sértett által vezetett gépkocsi áttért a szemközti forgalmi sávba,  ahol nekiütközött a szemből érkező gépjárműnek. 

A baleset következtében az egyik sértett súlyos, maradandó fogyatékosságot eredményező  sérüléseket szenvedett, többszörös törései voltak, illetve egyik szervét el kellett távolítani.  

A vádlott által vezetett gépkocsiban utazó személy, valamint a harmadik gépkocsi vezetője  könnyű sérüléseket szenvedett. 

A vádlott az ütközést követően gyalog a helyszínről elmenekült. 

Az elkövető cselekménye a maradandó fogyatékosságot eredményező közúti baleset  gondatlan okozásának vétsége, valamint a segítségnyújtás elmulasztásának bűntette  megállapítására alkalmas, melyeket a törvény 3 évig terjedő szabadságvesztéssel rendel  büntetni. 

Forrás: Baranya Megyei Főügyészség