Frakcióülést tartott a Fidesz és a KDNP parlamenti képviselőcsoportja a tavaszi ülésszak szezonnyitója alkalmából. Ezen részt vett Orbán Viktor miniszterelnök is, a 24.hu szerint pedig nagyjából két órán át beszélt a vírushelyzet-alakulásáról és a közelgő feladatokról.

A kormánypárti frakciók eddig rendre több napos vidéki összejöveteleket tartottak, de ez idén a koronavírus miatt elmaradt. Így aztán a Fidesz és a KDNP képviselői a Parlamentben ültek össze, hogy átbeszéljék az előttük álló tavaszi ülésszakot. Az összejövetelen megjelent Orbán Viktor is, aki hosszú előadást tartott a megjelenteknek.

A 24.hu információi szerint a miniszterelnök tájékoztatta a képviselőket a vírushelyzet alakulásáról és a vakcinák beszerzésének aktuális állásáról. A sikerek között emelte ki az egészségüggyel kapcsolatos intézkedéseket és az orvosok béremelését. Azt is kiemelte, hogy legkésőbb ősztől kampányüzemmódba kell kapcsolnia a Fidesznek a 2022-es választásokra való felkészülés jegyében.

A portál szerint Orbán külön kitért a járványügyi intézkedések lazításának menetére is. A kormányfő szerint nem szabad azonnal kinyitni az országot, mivel a külföldi példák azt mutatják, hogyha így tennének, akkor romlanának a statisztikák. Orbán Viktor a fokozatosságot emelte ki, az átoltottságtól tette függővé a szabályok enyhítését.

A jelek szerint tehát nem tervezik azonnal kinyitni az országot, ami nyilván sokaknak fájó intézkedés lesz.

Forrás: 24.hu