Még januárban kapott ultimátumot Péterffy Attila a Momentum pécsi képviselőitől, amire a mai napig nem válaszolt a polgármester. Topán László a párt helyi képviselője írt ezzel kapcsolatosan bejegyzést a közösségi oldalára.

A pécsi önkormányzat közgyűlésének „Mindenki Pécsért Egyesület – Momentum frakció” tagjaiként mi is aláírtuk azt a tizenkét pontot tartalmazó dokumentumot, mely a városvezető koalíció további együttműködésének alapfeltételeit rögzíti:

A tizenkét pontot tartalmazó dokumentumot 2021. január 20-án adtuk át Péterffy Attila független polgármester titkárságán. A dokumentum tartalma a sajtót is megjárta, így széles nyilvánosságot kapott. – folytatódik a közlemény.

Azt is megtudtuk, hogy tegnap (tegnapelőtt – a szerk.) került sor a polgármesterrel és a megjelent koalíciós képviselőkkel folytatott megbeszélések negyedik fordulójára. A korábbi helyenként feszült hangulatú, váltakozó tempójú – találkozók tapasztalataiból kiindulva a hatékonyság növelését, a tárgyalások ebben a formában való mielőbbi lezárását javasoltuk. Arra kérte Péterffy Attila független polgármestert a Momentum, hogy a tizenkét pontra még ezen a héten írásban válaszoljon.

Fontos tisztázni, hogy a tizenkét pont tartalma összhangban áll a 2019. június 30-án az őszi önkormányzati választásra közösen aláírt megállapodásunk tartalmával és Péterffy Attila önkormányzati választásra írt polgármesterjelölti programjának értéküzeneteivel. A tegnapi megbeszélésen az a megegyezés született, hogy közös nyilatkozatot nem adunk ki, de képviselői felelősségünkből következően kötelességünknek érezzük, hogy a város közvéleményét ebben a formában tájékoztassuk. A tárgyalások részleteit, eredményeit és a független polgármestertől, Péterffy Attilától kapott válaszokat annak megérkezése után fogjuk nyilvánosságra hozni.