A Baranya megyébe érkező hidegfront és viharos erejű széllökések miatt 43 beavatkozás során hárították el a veszélyt a tűzoltók.

A mai napon Baranya megyében egész nap megjelenő viharos erejű széllökések miatt fakidőlésekhez, magasból lógó tárgyakhoz és megrongált tetőszerkezetekhez riasztották a tűzoltókat.

Pécsett, a Király utcában egy épület tűzfalát döntötte meg a szél, a tűzoltók a téglák és a törmelék eltávolításával stabilizálták a falat, megszüntetve ezzel a veszélyt.

Szintén Pécsett, a Wass Albert utcában egy három szintes családi ház lemeztetejét bontotta meg a szél, és az udvar felőli tetőszerkezetét letépte, valamint a kémény is ledőlt. A pécsi tűzoltók mentő- és drótkötelekkel erősítették meg a tetőszerkezetet megakadályozva annak további károsodását.

Pécsett, a Szendrey Júlia utcában a Baranya Megyei Kórház egyik épületére dőlt rá egy magas fa, amelyet a tűzoltók visszadaraboltak, megelőzve a további károkat.

Magyarszéken és Hertelend között a vihar egy nagy méretű fát a sínekre döntött, hála a gyors tűzoltói beavatkozásnak, a vasúti forgalmi menetrendben nem történt fennakadás.

Hosszúhetényben egy családi ház hullámpala tetejét emelte meg az orkán, ennek rögzítésére siettek a tűzoltók.

A Siklósi Piac és Vásárcsarnok mögötti parkolót kellett kiüríteni a viharban leszakadt, magasban lógó ágak miatt, hogy ne károsodjanak a gépjárművek. A siklósi tűzoltó egység távolította el a veszélyes ágakat.

A viharos erejű széllökések bár 43 esetben okozták a megyében a tűzoltói egységek beavatkozását, azonban személyi sérülést nem történt. (Baranyai Katasztrófavédelem)