A Nyomozó Főügyészség Boldog István, fideszes országgyűlési képviselőre hat év börtönbüntetést, hatmillió forintos vagyonelkobzást és ötmillió forint pénzbüntetést kért.

A kormánypárti politikus és nyolc társa ellen vesztegetés, hivatali visszaélés és befolyással való visszaélés kapcsán folyik eljárás. A vádirat szerint Boldoghoz köthető kör jogellenesen befolyásolta a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program pályázati eredményeit. Mindezekért vélhetőleg 20 millió forintot kaptak a nyertes vállalkozóktól.

Annak ellenére, hogy Boldog ellen eljárás folyik és a legfőbb ügyész indítványára az Országgyűlés felfüggesztette a képviselő mentelmi jogát, továbbra is az Országgyűlés Költségvetési Bizottságának alelnöki székében maradhatott.

Ezzel kapcsolatban kérdezte, vagyis szerette volna kérdezni Keresztes László Lóránt, az LMP frakcióvezetője a miniszterelnököt. Azonban kérdését elutasították, a hivatalos indoklás szerint az ügy nem érint kormányzati hatáskört.

Megkeresésünkre Keresztes elmondta, formailag el lehet ugyan utasítani a kérdést, de világos, hogy Boldog ügyében Orbán Viktor kezében van a döntés. Ezért a válasz elutasítása, Boldog István pozícióban tartása beszédes és teljesen pontos képet ad erről a rendszerről.