Először a Szegedma.hu számolt be róla, hogy eltűnt Szabó Bálint, a szegedi önkormányzat egyik képviselője. A Mindenki Szegedért Mozgalom képviselője tegnap délután még egy kemény hangvételű Facebook-videóban ostorozta Botka László polgármestert. A videó szerint hétfőn reggel 8-kor sajtótájékoztatót tartott volna, de arra már nem került sor.

Az Indexnek aztán meg is erősítette a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság, hogy Szabó Bálintot eltűnt személyként keresik. A képviselő vasárnap még egy videóval jelentkezett Facebook-oldalán, amelyben súlyos állításokat fogalmazott meg Botka László polgármesterről és leleplezést ígért hétfő reggelre. „Elég volt abból, hogy a szemünk láttára lopják szét a városi közvagyont. Elég volt abból, hogy helyi megélhetési politikusok mesébe illő gazdagodása zajlik ezzel párhuzamosan. Elég volt abból, hogy aki útjában áll a lopásnak Szegeden, azt egyszerűen eltapossák” – mondta a nagy port kavaró felvételen.

A helyi portál információi szerint a képviselő reggel futni ment, de onnan már nem tért haza, eltűnését a felesége jelentette a rendőrségen. A rendőrség már a hivatalos oldalán is beszámolt Szabó eltűnéséről, a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint 13 órától tartják nyilván hivatalosan is eltűntként.

Forrás: Index