Nem babonából, hanem a koronavírus-járvány jelentette létszámstopp után maradt el a tizenharmadik Ördögkatlan Fesztivál. A 2021-es évben már kijelölték a dátumot, de a rendezvény sorsa még nincs kőbe vésve. Bérczes László a harkanyihirek.hu-nak súgott.

Idén augusztus 3. és 7. között bolydul meg főként Nagyharsány környéke, amikor öt napig prémium koncertek, színházi előadások és egyéb programok állnak majd a kultúra szolgálatába. A tizennegyedik fesztivál fellépőinek sora még nem látott napvilágot, de Bérczes László, a rendezvény egyik fő szervezője az Új Harkányi Híreknek elárulta: szándékuk szerint legalább kétharmadban a tavalyi terveket fogják követni, és a legpozitívabb forgatókönyv szerint április második felében, májusban számolhatnak be sok-sok konkrétumról. A konkrét szerződésekkel, felkérésekkel várunk – tette hozzá a rendezés járvány jelentette bizonytalanságaira utalva.

Felidézte: tavaly a 30Y húszéves évfordulóját akarták megünnepelni, de a 21 ugyanolyan fontos, mint a húsz, így ha lesz Katlan, Zoliék a középpontban lesznek. Mint Bérczes László emlékeztetett, tavaly díszvendégnek hívták meg Bereményi Gézát, ami idén is így lesz. Szintén díszvendég lett volna a Nézőművészeti Kft. számos előadásával, és most sincs okuk másként tenni. Az azért nem biztos, hogy ugyanazok az előadások érkeznek – árulta el.