A pumptrack, a kerékpározásnak egy olyan fiatal oldal ága, amelyben a főszerepben nem a tekerés áll, hanem az annál sokkal összetettebb pumpáló mozgás. A PSN Zrt. a Tüskésréten egy ilyen pumprack pálya építését tervezi – olvasható a pécsi önkormányzat napokban kiadott sajtóközleményében.

A speciális pálya megépítésére a pályázatát már be is nyújtotta a Pécsi Sport Nonprofit (PSN) Zrt. az Országos Bringapark Program keretében. A tervezett fejlesztést Péterffy Attila, Pécs város polgármestere közösségi oldalon közzétett bejegyzésében üdvözölte:

„Újabb jó hírek a pécsi bringásoknak, de ezúttal nem a tekerésé, hanem a pumpáló mozgásé a főszerep! Két kerékpáros pályázat beadásáról is döntöttünk a héten: az extrémebb sportot kedvelők számára az egyre népszerűbb „pumpapálya” lesz a nyerő, aminek a lényege, hogy a haladáshoz szükséges sebességet a testsúly áthelyezésével és célzott irányú húzó-toló mozdulatokkal lehet elérni. Egy kis gyakorlás után pedig akár tekerés nélkül teljesíthető a hullámokkal, döntött kanyarokkal és ugratókkal rendelkező pálya. Amennyiben nyerünk a pályázaton, úgy a Tüskésréten valósulhat meg a projekt. A másik beadott pályázatunk egy már meglévő kerékpáros pálya fejlesztéséről szól, méghozzá a Szellemváros közelében lévő bringaparkról, ahol jelenleg sem ivóvíz, sem elektromos áram nincs. Ezt kívánjuk az új projekttel orvosolni. A pályázatok elbírálásairól még az év első felében dönteni fognak az Országos Bringapark Program keretein belül és pozitív döntés esetén már az idén megépülhetne a pumpapálya, valamint megvalósulhatna a kerékpáros park fejlesztése.”