Péterffy Attilának, Pécs polgármesterének ma kora délutáni sajtóközleménye válaszlépésre ösztönözte dr. Hoppál Pétert, Pécs országgyűlési képviselőjét, aki Facebook közösségi oldalán is közzétett reflektálásában arra kéri Péterffy Attilát, hogy a közvilágítás lekapcsolásával riogató hangulatkeltés helyett, most lényegében szabjon gátat a hasonló vélemény nyilvánításoknak.

Úgy tűnik elindult a 2022-es választási kampány, amelynek egyik előfutáraként megindult a politikai adok-kapok.

„Politikai revolverezés helyett a tárgyalás és hatékony kormányzati lobbi segítheti Pécset.

A koronavírus-járvány okozta gazdasági visszaesés lehetséges kormányzati kompenzációja fontos lépés lehet a város gazdaságának újraindításában.

A pécsi városvezetéssel folytatott múlt pénteki megbeszélésem után a héten Budapesten megkezdtem a kompenzáció érdekében a tárgyalásokat. A Magyar Államkincstár vezetőivel folytatott egyeztetésen kiderült, hogy néhány, a városvezetés által kimutatott adat pontatlan.

Ígéretet kaptam Pécs – koronavírus elleni védekezés időszakában történt – bevétel kiesési összegének pontosítására. A hiteles adatokat következő lépésként a Pénzügyminisztérium illetékesei elé tárjuk.

Célunk az, hogy Pécs kerüljön bele a kormány által kompenzálandó városok körébe. A kormányzati tárgyalások jelenlegi szakaszában kifejezetten károsnak tartom a politikai revolverezés bevetését.

Arra kérem Péterffy Attila polgármester urat, hogy tárgyalásaink sikerét legalább azzal segítse, hogy a maihoz hasonló, a közvilágítás lekapcsolásával riogató hangulatkeltésnek gátat szab.” – írja Hoppál Péter a közösségi oldalán közzétett soraiban.