Toroczkai László, a Mi Hazánk Mozgalom elnöke pénteken videójában jelentette be, hogy március 15-én tüntetést szerveznek. A megmozdulás Budapesten a Vigadó térről indul, ugyanis ott található a szimbolikus Las Vegas Casino Tropicana, ezután a tervek szerint a Kossuth térre, a Parlament elé fognak átvonulni.

A párt első embere leszögezte, hogy ők nem vírustagadók, hanem lezárásellenesek. Ezután hosszasan taglalta, hogy az Európai Tanács 2010-ben elkezdte vizsgálni, hogy az Egészségügyi Világszervezet (WHO) emberei állítólag összejátszottak a gyógyszeripari lobbival a H1N1 járvány kapcsán.

A Mi Hazánk célja a tüntetéssel, hogy ne zárjanak be oktatási intézményeket, mivel úgy vélik, hogy 18 év alatt, a gyerekek csak természetes módon szerezhetik meg az immunitást.

Követeléseik között szerepel továbbá, hogy csak a veszélyeztetett csoportokba tartózók és azok maradjanak otthon, akik félnek a járványtól.

Toroczkai azt is elmondta, hogy ellenzik az oltási igazolást, mivel ezt diszkriminatívnak tartják.

Továbbá követelik, hogy a kormány vessen ki szolidaritási adót a járványból meggazdagodó gyógyszeriparra, multikra, digitális óriás cégekre és a kaszinókra.

A Le az Adók 75%-ával Párt által szervezett korábbi demonstrációból tanulva, már most gyűjtést indítanak azoknak a bírságoknak a kifizetésére, amit majd március 15-én fognak kapni.