A Pécsi Járásbíróság 2021. március 7-én elrendelte egy pécsi hajléktalan nő letartóztatását egy hónapra életveszélyt okozó testi sértés bűntettének alapos gyanúja miatt.

A nyomozás eddigi adatai szerint a gyanúsított és élettársa egy általuk szívességi lakáshasználóként használt házban fogadták a későbbi sértett férfit és egy másik férfi ismerősüket 2021. március 5-én az éjszakai órákban. Az este folyamán a három férfi jelentős mennyiségű szeszesitalt fogyasztott, melynek következtében ittas állapotba kerültek. Az egyik férfi lefeküdt aludni, majd a gyanúsított élettársa és a sértett folytatták az italozást. A gyanúsított nő, aki szeszesitalt nem fogyasztott, a másik szobában volt ezalatt. A két férfi az ital hatása miatt veszekedni kezdett, kiabáltak egymással, ezért a gyanúsított bement hozzájuk, amelynek során látta, hogy élettársa a fotelban ül. Ekkor kiszaladt a konyhába, egy kést vett magához, majd azzal mellkason szúrta a sértett férfit.

A sértett életveszélyes sérüléseket szenvedett. A szúrás a válltájékon érte a sértettet, behatolt a mellüregbe és a tüdőt is elérte.

Alaposan tartani lehet attól, hogy a gyanúsított terhére rótt jelentős tárgyi súlyú bűncselekmény miatt várhatóan kiszabásra kerülő büntetés súlyossága miatt a gyanúsított megszökne, elrejtőzne, illetve a bizonyítást veszélyeztetné.

Az ügyész a bíróság határozatát tudomásul vette, a gyanúsított fellebbezést jelentett be. A védőnek, aki nem volt jelent az ülésen, öt napja van az esetleges fellebbezés bejelentésére.

A bíróság végzése nem végleges.