14 magyar nagyvárosba, köztük Pécsre is eljönnek néhány hét múlva a Google autói, hogy a Street View, vagyis az Utcakép szolgáltatásait frissítsék − tájékoztatta az MTI-t a Google Magyarország.

A közlemény szerint az autók a következő hónapokban Pécsen kívül Miskolcra, Egerbe, Debrecenbe, Szolnokra, Nyíregyházára, Békéscsabára, Szentesre, Veszprémbe, Tatabányára, Szombathelyre, Sopronba, Kaposvárra és Szekszárdra is ellátogatnak. Az újbóli bejáráson utak, autópályák és városok Google Street View képeit frissítik a Google Térképen.

Az alkalmazásnak köszönhetően a felhasználóknak lehetőségük nyílik már most is virtuálisan meglátogatni a magyar városok többségét, számos várat, kastélyt, építészeti, valamint természeti csodákat, beleértve a nemzeti parkokat is. Az új képek segítik a felhasználókat a még pontosabb tájékozódásban. Az Utcakép 360 fokos képet mutat utcákról, valamint természeti és kulturális nevezetességekről.

Magyarországon a Google térkép Utcakép szolgáltatása 2013 óta érhető el.

A közzétételt megelőzően a képeket egy speciális eljárás alá vetik, amely elhomályosítja az emberek arcát, illetve a rendszámokat, így azok nem lesznek beazonosíthatók, a magánéletükhöz való joguk nem sérül

A Street View lehetőséget kínál a felvételek közzétételét követően is további részletek (egyének, házak, autók) elhomályosítására, ezt a képek jobb alsó sarkában található „Hiba bejelentése” gombra kattintva lehet igényelni. Az Utcakép jelenleg a világ több mint 220 országában érhető el, beleértve az Antarktiszt és az Északi-sarkot is.

A következő hetekben tehát érdemes lesz figyelni az utakat, mert akár mi is bekerülhetünk az egész világ által látogatott Google Street View-be. Addig is összeszedtünk pár meghökkentő képet az internetről, amiket szintén a Google autói készítettek.