Jelenleg a hagyományos módon megtartott érettségit tervezi lebonyolítani májusban az EMMI. Írásbeli és szóbeli vizsgára kell tehát készülniük a 2021-ben érettségizőknek – derült ki az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI) tegnapi, ATV-nek adott válaszaiból. A válaszokból arra is fényderült, hogy egyenlőre nem tervezik az érettségiztető tanárok soron kívül oltását.

„Az érettségit a tavalyi tapasztalatok hasznosításával, jelenlegi terveink szerint hagyományos módon szervezzük meg. De természetesen a kormány és az Operatív Törzs folyamatosan figyelemmel kíséri a járványhelyzet alakulását, és ha szükséges, meghozza a megfelelő intézkedéseket”

– tudatta az EMMI az ATV kérdéseire válaszolva.

A pénteki kormányinfón az ATV munkatársának érettségire vonatkozó kérdésére Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter úgy fogalmazott: „Érettségi lesz!” Hozzátette, hogy tavaly is sikeresen lebonyolításra került az érettségi. A vírushelyzet akkor is hasonló volt, igaz a számok alacsonyabbak voltak mint most a harmadik hullám idején. Gulyás Gergely hangoztatta, hogy azt is remélik, hogy az érettségi idejére a beoltottság megfelelő, a jelenleginél szélesebb körű lesz és szeretnék, ha írásbeli és szóbeli is lehetne az idei érettségi szezonban, tette hozzá Miniszterelnökséget vezető miniszter.

Az EMMI az ATV-nek arra vonatkozó kérdésére, hogy az érettségiztető tanárokat még a vizsgák megkezdése előtt akár soron kívül beoltják, azt válaszolta: „a kormány célja, hogy minden regisztrált személy, így a regisztrált pedagógusok is mielőbb megkaphassák az oltást”.

Vagyis a válaszból arra lehet következtetni, hogy a pedagógusok nem kapnak soron kívül oltást az érettségi vizsgák offline térbe helyezése okán.

Forrás: atv.hu, 24.hu

Fotó:pixabay.com