A kozármislenyiek előtt nem ismeretlen Bódi István alakja. Igen, ő az, aki kéthetente minden postaládába eljuttatja a több mint 20 éve megjelenő Csevegő újságot. Fiatalos, sportos, vékony, nyúlánk alakja gyorsan, észrevétlenül suhan el a házak között. Az ő személye az, aki összekapcsolja a szerkesztőt az olvasóval.

Milyen formában végzed a terjesztési munkát?

Saját vállalkozási formában, Süni Gyorsfutár Bt. néven, elsősorban kis- és középvállalkozások számára nyújtok tevékenységemmel segítséget abban, hogy hatékonyan és megbízhatóan eljuttatom az üzeneteiket a lakossághoz, a postaládákba történő terjesztéssel.

Milyen körzetekben, településeken végzel terjesztést?

Elsősorban Baranya megyében, Pécsett és környékén, de Tolna megyébe is többször szólít a munka és a kötelesség. Szórólapok, újságok, prospektusok, brosúrák és egyéb reklámkiadványok terjesztését Pécs, Kozármisleny, Komló, Siklós, Harkány, Szigetvár, Szentlőrinc, Pécsvárad, Bóly, Mohács, Szekszárd, Bonyhád, Dombóvár területén, valamint a felsorolt városok körzetében található településeken vállalom.

Miben vagy más, mint a többi terjesztő?

Én úgy érzem, hogy a lelkiismeretes munkában, mert amit vállalok, azt százszázalékosan teljesítem. Vállalkozóként egyedül végzem el a rám bízott feladatot, nem adom át másnak a munkát. A megbízást követően, térképen tájékozódom az adott terület adottságairól, utcák, házak számáról, azok elhelyezkedéséről. Interneten követem a település földrajzi adottságait, hogy megfelelően felkészülhessek, hiszen nem mindegy, hogy sík területen kell haladnom vagy esetleg erős emelkedőn kell felkaptatnom.

Hány éve helyezed postaládákba a kozármislenyi újságot?

Több mint 8 éve terjesztem a Csevegőt. Partnereimmel hosszú távú kapcsolatra törekszem és ez minden esetben a megbízható és pontos munkára ösztönöz. Lapterjesztőként az elmúlt nyolc évben megismertem Kozármislenyt, és az itt élő embereket. Nagyon sokan várják már kéthetente a megszokott lapot, örülnek, hogy ismerős, megszokott arc köszönti őket.

Mit tapasztalsz, szívesen fogadják az emberek a munkádat?

Az olyan nagyvárosban, mint Pécs, nem minden esetben fogadnak kedvesen. Unják már, hogy szinte minden nap megtelik a postaládájuk. Minél kisebb településre kerülök, annál kedvezőbb a fogadtatása akár az ismeretterjesztő, akár pedig a reklámanyagoknak. Ők örülnek minden új információnak, gondosan elteszik a kiadványokat az elérhetőségek és az információk miatt.

Nagyon vékony vagy, hány kilométer gyaloglás jut egy napra?

Kozármislenyben egy szép tavaszi napon, mikor reggel korán lehet kezdeni a munkát és este későig mozgásban lehet maradni, megvan a 30-35 kilométer. Misleny amúgy is rohamos tempóban terjeszkedik, szinte minden évben több példányszámra van szükség ahhoz, hogy teljes mértékben lefedésre kerüljön a város.

Milyen módszerrel tartod erőnlétben magad?

Munkámnak köszönhetően sokat tartózkodom a friss levegőn, szeretem a kellemes napos időszakokat. Az esős napokat kihasználom az adminisztrációs ügyek intézésére, ilyenkor barátaimmal rendszeresen teremfociedzéseket tartunk a jó erőnlét megtartása és a kikapcsolódás, szórakozás érdekében.

Mennyire érintettek a vírushelyzet hozta korlátozások?

Nagymértékben visszavetette a megbízásokat, mert minden vállalkozás visszafogta a reklámanyag megjelentetését. Éttermek, szórakozóhelyek, rendezvényszervezők mind-mind tétlenségre kényszerültek, a létfenntartásért az életben maradásért küzdenek. Ebben a helyzetben én vagyok az, aki utolsóként az eszükbe jut. Az újranyitástól remélek egy nagyobb fellendülést, mikor mindenki újra a postaládákat célozza meg ajánlataival.