Kevés orvostanhallgató vállalna önkéntes munkát a Pécsi Koronavírus Ellátó Központban – erről árulkodik az az e-mail, amit egy hallgató juttatott el híradóknak: A levélben arra kérik a diákokat, vállaljanak műszakot, mert nagy szükség van rájuk. Az egyetem szerint az ellátás folyamatos, a betegek ellátása rendben folyik. – írja az ATV.

A orvostanhallgató juttatta el a levelet az ATV-hez, amely szerint már kedd délelőttre sem találtak önkéntes hallgatókat,  a Pécsi Koronavírus Ellátó Központban. A levél azt sugallja: nagy a baj és hatalmas szükség lenne az ellátásban az önkéntesekre is.

Szentivánszkyné Örkényi Anna, az Egyesített Egészségügyi Intézmények főigazgatója az ATV-nek azt mondta: nagyon rossz a helyzet, sok szakemberre van szükség, viszont már most is csak nagyon nehezen tudnának plusz főt az intézmények rendelkezésére bocsátani. „A járóbeteg szakrendelésnek folyamatosan üzemelnie kell, és az oltópontok működtetését is meg kell oldanunk” – magyarázta a főigazgató, hozzátéve: a jövőről semmi határozottat nem tud állítani.

A PTE tagadja, hogy gond lenne szerintük folyamatos a koronavírusos betegek ellátása, és létszámproblémáik sincsenek.

Kiemelt képünk illusztráció.