Tragikus hirtelenséggel, két héttel a szülés után hunyt el egy sásdi anyukat, írja a Blikk.

A férj szerint orvosi mulasztás történhetett, a kismama néhány nappal a szülés előtt rosszul lett, kórházba szállították és kiderült, hogy terhességi mérgezése van. Hatórás vajúdás után derült ki, hogy nincs minden rendben: a magzatburok megrepedésekor vették észre, hogy a baba emésztése már beindult és a magzatvíz ürülékes, ami rendkívül fertőzésveszélyes. Ekkor sürgősségi császármetszést végeztek az asszonyon.

Sebestyén Péter, a nő férje elmondta a lapnak, hogy feleségén végeztek laborvizsgálatokat, minden érték rendben volt, a babának viszont nem csináltak. A mulasztás két nap múlva derült ki, amikor Brigitta jelezte, hogy a kislány egyre erőtlenebb és nagy kiterjedésű vörös foltok jelentek meg a testén. A gyermekorvos közölte, hogy nagy a baj, vért pedig csak ekkor vettek tőle először. Kiderült: a fertőzöttségi szintje hétszerese a megfelelőnek, másnapra pedig még tovább romlott az állapota

A kislány életét szerencsére sikerült megmenteni, azonban az anyuka állapota folyamatosna romlott, eleinte köhögött és hányt, aztán elsápadt, verte a víz, gyengék voltak az izmai, étlenség és álmatlanság is gyötörte, a végén pedig már állni sem tudott a lábán. A férj hiába hívta az ügyeletet, elmondása alapján nem jöttek ki, azt mondták, hogy biztos csak idegei állapotú a baj. Éppen ezért előbb pszichológushoz küldték a nőt, és csak ezután került kórházba, sajnos túl későn.

Később meglett a pontos diagnózis: a nő mélyvénás- és tüdőembóliát kapott, amit egyébként el lehetett volna kerülni, ha a szülés után vérhígítót kap – nyilatkozta a Blikknek az édesapa.

A teljes történet itt olvasható.