Kétfajta ember létezik a földön. Aki szereti a háziállatokat, és aki akkor szereti meg őket, ha már van egy a házban. Valójában a háziállatok tartása nagy felelősség, amely sok időt és erőfeszítést igényel, azonban ez a fáradtság kifizetődik. Íme pár érv, ami az mellett szól, hogy igenis mindenkinek szüksége van egy háziállatra.

Az ágyunk soha sem üres, és akár akarjuk akár nem, be fog bújni mellénk, hiszen ő is egy olyan élőlény, aki vágyik a szeretetre és a gondoskodásra. Meg mindemelett persze, sokkal jobb valakivel együtt aludni, mint egyedül. Ezenkívül mindig lesz olyan, aki szívesen lát bennünket. Akár csak fürödni megyünk, vagy 2 hetes hajóútra, a kisállataink ugyanolyan örömmel fognak bennünket köszönteni, tökmindegy mennyi időre estünk ki a látókörükből. A háziállatok alig engednek be az ajtón, anélkül, hogy ne támadnának le bennünket, pozitív értelemben. Akár jó napunk volt, akár nehezebb, egy boldog fogadtatás mindig jól jön.

Továbbá, mindig lesz kivel megreggeliznünk… ebédelnünk, de mé vacsoráznunk is! Hiszen ők ugyanannyira szeretnek falatozni akárcsak mi. Azonban A kisállatot nem szabad túlterhelni túl sok étellel, de egy-két jutalomfalat az ebédedből egészen biztos, hogy nem árt neki. Valamint, egy háziállat (legyen az macska, kutya, nyuszi) hangulatjavító hatással bír. A WebMD tanulmánya szerint egy kisállat az otthonunkban ellazítja a relaxációs hormonokat, ami valójában megnyugtatja az idegeidet.

Az instagram-unk, vagy facebook-unk sokkal elbűvölőbb lesz tőlük! Média & állatok a legjobb kombináció! Legyünk őszinték, biztosan van 1-2 kisállatos fiók, amit követünk, mert olyan viccesek és édesek. Mindemellett a családunk részévé válik. Legyen az kiscsalád, vagy nagycsalád. Amennyiben pedig épp elköltöztünk otthonról, vagy egy másik városban / országban próbálunk szerencsét, egy kiskutya remek társaság lehet a mindennapjainkban. Igazi barát – minden nap, bármikor, egész évben velünk van.

Ezenfelül az egészségünkre is nagy hatással van. Akár futunk, túrázunk, úszunk vagy csak sétálunk kiskedvenceinkkel, akkor kalóriát fogunk égetni. Egy tanulmány még azt is kimutatta, hogy a háziállatokkal végzett fizikai gyakorlatok csökkenthetik a szívbetegségek kockázatát. Plusz, konkrétan egy biztonsági őrt fogadunk be az otthonunkba. Az állatok olyan ösztönlények, akik képesek arra, hogy megvédjék a gazdájukat. Hogyha valaki az ajtóban, vagy csak egy mókus jelenik meg a kertben, ő figyelmeztetni fog bennünket mindenre.

Végezetül pedig, ami a legfontosabb, hogy feltétel nélkül szeretnek minket. Amennyiben megadjuk neki az egészséghez élethez szükséges alappilléreket, akkor ő élete végéig meghálálja.