Fokozatosan nyitnak az európai országok, a kedvelt nyári üdülőhelyek pedig ismét várják a turistákat. Görögország tegnap jelentette be, hogy azok, akik rendelkeznek vakcinaútlevéllel, PCR-teszt és karantén kötelezettség nélkül is beléphetnek az állam területére, ma pedig az is kiderült, hogy a kínai és az orosz vakcinát is elfogadják a hellének.

A görögök tehát elfogadnak minden vakcinát, amivel az EU országai oltanak, így a Szputnyikot vagy a Sinopharmot is. Természetesen azokat az utazókat is várják, akik nem rendelkeznek védőoltással, amennyiben rendelkeznek 72 óránál nem régebbi, negatív PCR-teszttel, vagy önkéntes, kéthetes karanténba vonulnak. Azok azonban akik rendelkeznek védőoltással és ezt igazoló dokumentummal korlátozás nélkül léphetnek be a mediterrán ország területére.

A görögök már nagyon készülnek a szezonra, kifejezetten olcsó repülőjegyeket lehet egyébként venni a fapados társaságoknál, és a szállásárak is jóval kedvezőbbnek tűnnek, mint például a Balatonon. Tegyük hozzá: a balatoni szállásfoglaláshoz is kelleni fog a vakcinaútlevél, vagy a 72 óránál nem régebbi negatív PCR-teszt, ilyen szemmel nézve nagy különbség nem lesz a belföldi és a külföldi utazások között.