“Nehéz kérdés. Azt merném mondani, hogy áprilisban mindenképpen” -mondta Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter arra a kérdésre, hogy mikor nyitnak a teraszok.

A kancelláriaminiszter egy online fogadóórán mondta az előbbieket tudniillik, hogy remélhetőleg áprilisban már lehet ebédelni egy étterem teraszán. De gyorsan hozzá is tette, hogy egyenlőre “a jövőre vonatkozó minden prognózis bizonytalan” a járvány miatt.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter, aki nem mellesleg Budapest XII. kerület parlamenti képviselője is, Pokorni Zoltán hegyvidéki polgármesterrel és Fürjes Balázzsal, a Budapestért felelős államtitkárral tartott online fogadóórán válaszolt erre a cseppet sem meglepő  kérdésre.

“Ebben bízol, ha nem jön közbe semmi?” – kérdezte tőle Pokorni a terasznyitás kapcsán, mire Gulyás Gergely igennel felelt, miközben azt is hozzátette: “minden jövőre vonatkozó prognózis amúgy is bizonytalan, most különösen az”. A miniszter a nyitás várható menetrendjét pénteki rendkívüli sajtónyilatkozatában ismertette.

Gulyás Gergely a vakcinákról és az oltásról többek közt azt is elmondta, hogy a vakcináknak kicsivel több mint a fele keleti vakcina. “A védettség szempontjából azt tudom mondani, hogy minden vakcina jó, már az első oltást követően szinte azonnal nagyon kicsi hányadára csökken a fertőzés veszélye” – jelentette ki, mindenkit arra biztatva, hogy regisztráljon. Aki regisztrál, belátható időn belül az oltást is megkapja – mondta a miniszter.

Forrás: atv.hu, 24.hu, hvg.hu, koronavirus.gov.hu

Fotó. koronavirus.gov.hu