A paradicsom-sajt kombinációt nagyon sokan szeretik – gyerekek körében is népszerű – és mivel mindkét alapanyag elég sokoldalúan felhasználható, a közismert paradicsomos tésztaételeknél jóval komplexebb fogások is elkészíthetőek belőlük. Ezúttal egy töltött húsétel receptjét ismertetem veletek, egy olyan körettel, amelynek az elkészítési ideje csak egy nagyon kicsivel több (legalábbis megfelelő előkészítés esetén), mint amennyit a csirkének a sütőben kell töltenie, így együtt lehet őket frissen tálalni.

Hozzávalók (töltött csirke)

  • 2 csirkemell filé
  • 1 kis üveg szárított paradicsom
  • 10 dkg feta sajt
  • Ízlés szerint só bors, fűszerek

A csirkemellet középen egy késsel átszúrjuk, majd az így keletkezett zsebbe beletöltjük a fetát és a szárított paradicsomot, majd megfűszerezzük sóval, borssal. Az előmelegített serpenyőbe kis olajat öntünk, majd közepes lángon aranybarnára sütjük mindkét oldalt, gyakran forgatva (hogy egyik oldal se égjen meg). Miután a hús megkapta a színét, egy előmelegített sütőbe 160 fokon, tíz percig sütjük. Fontos az idők pontos betartása, mert a csirkemellet nagyon könnyű túlkészíteni és akkor száraz, kevésbé élvezhető lesz a húsunk.

Mialatt a csirkemell sül, neki lehet állni a köret elkészítésének.

Hozzávalók (zöldségköret)

  • 1 sárgarépa
  • 2 sampion gomba
  • 1 kisebb cukkini
  • 1 kaliforniai paprika
  • 1 újhagyma
  • 4 evőkanál olívaolaj

A zöldségeket felvágjuk, de előtte felteszünk egy lábosnyi vizet főni. Amikor a víz elkezd lobogni, hozzátesszük a sárgarépa szeleteket, aminek kicsit hosszabb a főzési ideje, mint a többi zöldségnek, 5 percig főzzük, majd 5 perc elteltével hozzátesszük a többi zöldséget, és még 4 percet hagyjuk főni. Ezután a zöldségeket leszűrjük, majd hideg vízben kihűtjük őket. Egy teflonserpenyőben olívaolajat hevítünk, majd közepes lángon további 3-4 percig pirítjuk a zöldségeket, majd azokat is megfűszerezzük, és már tálalható is az étel. Jó étvágyat!

Van recepted, amit szívesen megosztanál? Írd meg az info@bahir.hu oldalra!