Harkány, Magyarország egyik legszignifikánsabb és legszebb gyógyfürdőhelye. Bár a harkányi kincse, a gyógyvíz már a török ​​hódoltság idején is ismert volt, a régió történelmének első fürdési idényét 1824-ben írták.

Fürdőkultúrája

A Harkányi Gyógyfürdő nem csak a gyógyvíz spontán hatása miatt népszerű. Természetes tehetségei is kiemelkedőek, mint például az, hogy jók az éghajlati adottságai, a fürdő mikroklímája, illetve az évi 2100-2200 óra napsütés is kiválóan kiegészíti a jól megtervezett fürdőkúrát. Továbbá a város lehetőséget, illetve jó eredményeket nyújt a mozgásszervi és ízületi betegségek, a csontritkulás, a krónikus – nőgyógyászati – ​​gyulladások és nyirokkeringési rendellenességek megelőzésében és kezelésében. A bőrgyógyászati ágazatot tekintve is kiváló eredményeket értek el a pikkelysömör kezelésében a gyógyvízzel, amelyet leginkább a Holt-tengerhez lehet hasonlítani.

Látványosságok

Zsigmondy sétány, park: A Fürdőhelytől déli irányba indulva, az érintetlen parkban számos gyönyörű műalkotás és kényelmes pad várja a pihenni vágyókat.

Harka-kút: A drága Zsolnay-kút 2000-ben épült, és az eredeti parkban található, a harkányi vízi legendához kapcsolódó témákat ábrázolva.

Országalmás csobogó: Vajda László és Kamerer Tamás munkáját, a Millenniumi Nemzeti Buborékot, ugyancsak 2000-ben hozták létre a Polgármesteri Hivatal előtt.

Templomok:

            Katolikus templom és templomkert: A templom külső fala az 1990-es években épült, és Jézus szenvedésének történetét mutatja Morvai László zománcműveiben. A templom kertjében található tűzzománc stációk folytatódnak, amely a magyar történelem híres eseményeit és személyiségeit mutatja be.

            Református templom: Ez a református templom 1802-ben épült és műemlékvédelem alatt áll. Továbbá a Kossuth Lajos utcában található, párhuzamosan a termálfürdővel.

            Terehegyi református templom: Ez a templom 1798-ban épült, és műemlékként is védett, egy dombon található a Terehegy kerületben.

Kultúrája

Futó László Pál Múzeum kiállítása a következő: „Többdimenziós művek állandó tárlata és a galériában kortárs képzőművészek havonta változó kiállítása.”

Éves programjai

Júniusban megrendezésre kerül a Harkányi Big Band és Jazz Fesztivál, júliusban a Harkányi Fürdőfesztivál, majd a nyár utolsó hónapjában a Mediterrán Tenkesalja Fesztivál veszi kezdetét. Áttérve az őszre, szeptemberben a Szüreti Fesztivál kezdődik meg, míg februárban az Ördögűző / Téltemető.

Érdekesség

Harkány Magyarország és Baranya megye déli részén található, 8 km-re a horvát határtól. A neve Töhötöm fiának, Horkának a nevéből származhat, akit 1323-ban említenek először Nagh Harkan néven.