Ma, tehát hétfőn délelőtt 10-kor megkaptam a második adag kínai vakcinát is, így túlestem mindkét Covid-19 elleni védőoltáson, és ahogy legutóbb, úgy most is beszámolok a tapasztalataimról.

Az előző cikkben is olvasható volt, hogy a vakcina utáni órákban zsibbadt a karom, fájt is, ahogy a fejem is, és eléggé fáradt, levert voltam. Hasonló idő telt el a vakcina beadásától most is, mint akkor, azonban ezúttal egyelőre semmi ilyet nem tapasztalok. Se kar, se fejfájást. Egyébként ismét minden jól megszervezetten, flottul zajlott, pár perc várakozás után sorra is kerültem, a doktornő kedves és figyelmes volt, mint mindig, az egész folyamat nagyjából fél óráig tartott.

Így egyelőre tényleg semmilyen mellékhatásról sem tudok beszámolni, a múltkori igen enyhe tünetekhez képest sem. Igaz, leutóbb is az oltást követő második nap volt a rosszabb, nehezebb, így könnyen lehet, hogy a „feketeleves” még hátravan.

Továbbra is biztatok mindenkit arra, hogy regisztráljon, oltakozzon: a védőoltás biztonságos, megvéd a vírus veszélyesebb hatásaitól, és a vakcinaútlevél egyben a szabadságunkat is jelenteni fogja a következő években!