Merész kijelentés lenne azt állítani, hogy mindenki szereti a gyümölcsöt, hiszen ismerek nem egy olyan embert, aki élből elutasítja a fogyasztását és nem is akar róla hallani. Szerencsére az emberiség többsége szereti is és már mindennapossá kezd válni, hogy valamiféle gyümölcsöt magához vesz. Annak ellenére, hogy finom még egészséges is. Nyilván egy vírusos időszakban nem az a napi egy alma fog minket megvédeni minden bacilustól, azonban rengeteg jótékony hatása van, amikről fogalmunk sincsen.

Nézzünk is párat:

1. Szőlő

Nem is gondolnánk, de őseink nagyon is jól tudták mit kell termeszteni, ugyanis több, mint 1000 éve, hogy már hazánkban bizonyos területeken terem ez a gyümölcs. Nem véletlenül, hiszen rendkívül magas energiatartalommal rendelkezik és igen jó hatással van a szívre és az érrendszerre.

2. Eper

Szintén egy magas víztartalmú gyümölcs, amelyben rengeteg rost is van és bizonyítottan életmentő is lehet. Hiszen kutatások mutatták ki, hogy azoknál a nőknél, akik hetente fogyasztottak epret, kevesebb volt a szívinfarktus kockázata.

3. Mandarin

Nem meglepő, hogy a mandarin is bekerült a felsorolásba, hiszen mint általában minden citrusfélének, ennek is igen magas a C-vitamin tartalma. Ami rendkívül erősíti az immunrendszert és ellenállóvá teszi a vírusokkal szemben.
Nemhogy csak a szervezetet teszi ellenállóbbá, de a magas C-vitamin tartalom miatt remek zsírégető hatása is van. Diétákba rengetegszer alkalmazzák, hiszen ízletes és laktató gyümölcs.
Mindezek mellett rendkívül jó görcsoldó hatása van, segít a méregtelenítésben és gondoskodik a gyomorban semlegesíteni a felesleges savakat.

4. Narancs

Nem gondolnánk, hogy a narancsnak, amely mellett rengetegszer elmegyünk a boltban mennyire jótékony hatásai lehetnek a szervezetre. A mellett, hogy rostokban gazdag segíthet a szervezetünkben lezajló harcok rövidre zárását.
A narancsban találhatóak úgynevezett limonoidok, amelyeknek daganatellenes hatásai vannak. Kutatásokat végeztek, állatokon és emberi sejteken egyaránt, amelyekben kiderült, hogy ezek a limonoidok segíthetnek a daganatok elleni küzdelmekben. Ugyanis megakadályozzák a daganatos sejtek osztódását, így a szaporodását. Természetesen, ez nem azt jelenti, hogy meg is tudja gyógyítani a rákot, viszont jelentős változásokat képes hozni és a tudósok akár ennek segítségével a jövőben feltalálhatnak egy gyógymódot rá.

Természetesen fontos megemlíteni, hogy mind ezek mellett a gyümölcsök mellett rendszeresen szedjünk vitamint is. Legfőképpen a vírusos időszakokban.

Ha érdekel, milyen gyümölcsök szerepelnek még a listán, amelyeknek jótékony hatásai végtelenek, akkor tarts velem a következő részben is.