Manapság a gyorsétterem láncok és egyéb kiszállítós éttermek mellett be kell vallani, nagyon sokan ellustulnak a főzés és az egészséges táplálkozás terén. Annyira egyszerű az, hogy csak telefonon bepötyögjük, mit szeretnénk enni és cirka 30 perc alatt már csengetnek is vele az ajtón.
Nem mellesleg egy-egy baráti összejövetelkor sem az apróra vágott répát, vagy almát fogjuk falatozni, hanem igen is rendes nasit teszünk az asztalra.

Azonban ebben a cikkben nem kifejezetten a chips egészségtelen hatásairól lesz szó, hanem olyan ételekről, amelyeket nap mint nap fogyaszt az ember.

1.Fehér kenyér
Bizonyára, mindenki gondolta, hogy ez a dolog fog állni az első helyen. Annak ellenére, hogy búzából, vagyis növényi eredetű alapanyagból készül, még is egészségtelen. Ennek oka az, hogy a feldolgozás során minden hasznos tápanyagot elveszítenek belőle. Nem beszélve arról, mennyi mindent hozzá kevernek annak érdekében, hogy puhább és teltebb kinézete legyen.

2. Gumicukor
A sokak által nagyon imádott termék, szó szerint egy selejt, amiben semmi természeteset nem találunk. Éppen ezért amikor fogyasztjuk, olyan, mintha egy szagosított, ízesített műanyagot ennénk.

3. Fagyasztott pizza
Könnyen elkészül és ízletes is, azonban rettentően egészségtelen. A mellett, hogy fehér lisztből készül, selejt húsokat és sajtokat tartalmaz a feltét, ami igazából már nem nagyon lenne jó másra. Ráadás képen iszonyatosan magas só tartalma van. E helyett, fogyasszunk inkább rendes házi pizzát, amelyet saját ízlésünk szerint készíthetünk el.

4. Gyümölcslevek
Sokan azért veszik őket, mert pótolni szeretnék a napi gyümölcsbevitelt. Abban az esetben, ha 100%-os, frissen préselt gyümölcslevet iszik valaki, akkor ez lehetséges, viszont a boltban vásárolható dobozos üdítők többsége nem ilyen. Tele van cukorral, vízzel és aromákkal, melyek hatalmas mennyisége mellett elveszik az igen csekély mennyiségű értékes rost.

5. Chips
Mint említettem már, egy baráti összejövetel során kinevetnék az embert, ha egy tál sütőben sült répát tenne oda a barátai elé. Azonban érdemes figyelni arra, hogy mennyit fogyaszt el ezekből az ember. Ugyan burgonyából készültek, de annyi ízfokozót tartalmaz, hogy lehetetlenség abba hagyni.
Érdemes végig gondolni, hogy egy mozis este alkalmával, inkább saját magunk készítsünk a sütőben, akár céklából, édesburgonyából. De szerencsére a boltok polcain már megtalálhatóak egészségesebb formátumban is és némelyiknek sokkal finomabb íze is van, mint a rendesnek.

Természetesen, ha valaki ismeri a mértékletesség fogalmát és nem mindennap fogyasztja ezeket a termékeket, akkor nem kell megkövezni. Azonban némelyikkel nagyon vigyázni kell, ugyanis könnyen függőséget okozhatnak. A rossz szokásokat, pedig nagyon nehéz elhagyni.