A jovotv.hu oldalon olvashatunk arról, hogy Brazília déli részén Encantado városában hatalmas Krisztus-szobrot építenek. A Védelmező Krisztus névre hallgató szobor hasonló lesz, mint az ikonikussá vált Rio de Janeiró-i, csak még annál magasabbra tör.

2019-ben kezdte el az Association of the Friends of Christ (Krisztus Barátai Egyesület) építeni a szobor alapját. Előreláthatólag az év végére fog elkészülni a szobor, a fejét és a karjait a héten emelték az állványzatra.

Számszerűsítve:

  • 43 méter magas lesz (5 méterrel magasabb, mint a Riói)
  • 36 méter lesz a szobor karjai között lévő távolság (8 méterrel hosszabb, mint a Riói)

Illetve lesz benne egy lift is és egy kilátó a tetején.

A szobor építését teljes mértékben adományokból finanszírozzák, melynek a költsége 350 ezer dollár, ami 105 millió forintnak felel meg.

A hír, ahogy a szobor is monumentális és fantasztikus, de a jelenlegi viszonyok között maradjunk itthon, ahogy azt a közelmúlt szlogenjeiből is megszoktuk. Helyette kiránduljunk el a magyar Áldó Krisztus szoborhoz, amelyet Tarcal határában csodálhatunk meg.

A tokaji borvidék legmonumentálisabb látványosságaként ismert, legimpozánsabb magyarországi Krisztus szobrot 2015-ben állították fel. Hazánk legnagyobb Jézus szobrának egy gyönyörű körpanorámát nyújtó domb ad otthont.

A rendkívüli látványosságot a tarcali Szent Teréz-kápolnában található Áldó Jézust ábrázoló kép megihlette a márvány- és kőfeldolgozással foglalkozó Petró Attila cégvezetőt, aki elhatározta, hogy megépíti hazánk legnagyobb Jézus szobrát. Öt hatalmas gránitdarabból készítették el szobrászművészek a gigantikus alkotást, melyet Tarcal községnek adományozott, azzal a feltétellel, hogy megfelelő, kulturált körülményeket teremtenek a monumentális szobor meglátogatásához.

Ternyák Csaba egri érsek 2015 tavaszán szentelte föl a 8,5 méter magas, 50 tonna súlyú monumentális szobrot. Az öt gránitdarabból álló Jézus szobor egy rusztikus, faragott kövekből álló magas talapzaton áll Tarcal felé fordulva, miközben jobb kezével áldást oszt. Októberre pedig elkészült a hozzá vezető sétánypihenőkkel, lépcsősorokkal, sétautakkal, így lett a domb környéke méltó a csodás szoborhoz.

Tehát amíg nem liftezhetünk a brazíliai monstrumban, egyszerűen autózzunk el a családdal a tarcali dombokhoz és csodáljuk meg a hely szépségét és élvezzük a tokaji borvidék adottságait a családdal közösen.