A Telex információi szerint vagy a csütörtöki kormányinfón, vagy pénteken a szokásos reggeli Kossuth Rádiós interjúban Orbán Viktor bejelentheti az újabb járványügyi enyhítéseket. Ennek része lehet a terasszal működő vendéglátóhelyek nyitása, illetve egy májusi időpont, amikortól oltási igazolvánnyal már lehet kulturális intézményeket és rendezvényeket látogatni.

A portál úgy tudja, hogy a Magyar Turisztikai Ügynökség egy olyan előterjesztésen dolgozik, amely szerint hamarabb kinyithatnak a teraszok, és engedélyezve lesz a rendezvényre járás. Ez utóbbit oltási igazolványhoz kötheti a kormány.

A terasznyitás akár már jövő héttől érvénybe léphet, míg a rendezvények esetében május 1–10. közötti időpontot pletykálnak. Ebben a témában azonban sokkal óvatosabbak még a szakértők, könnyen elképzelhető, hogy csak május második felében történik meg a nyitás a klubok, fesztiválok és más rendezvények tekintetében.

Korábban Orbán Viktor és Gulyás Gergely miniszter azt vetítette előre, hogy a nyitás következő lépésének feltétele a 3-3.5 millió beoltott. Tegnap hivatalosan is átlépte az oltottak száma a 3 milliót, így elképzelhető, hogy valóban jó hírt hozhat a kormányinfó vagy a szokásos péntek reggeli Orbán-interjú.

Forrás: Telex