Jövőhéten nyitnak az általános iskolák és az óvodák (igaz az általánosoknak csak az 1-4 osztálya), ami sokak szerint nagy kockázat, berobbanhat újra a fertőzés, ha nem tesztelik le a diákokat, tanárokat az iskolák előtt. Tegnap a mi javaslatunk volt az, hogy Pécs szervezze meg, és vigye végig a tesztelést (ha már a kormány nem csinálja…), ma pedig a pécsi Jobbik szervezettől kaptunk sajtóközleményt, akik nagyjából ugyanezt írják.

Ahogy írják, a pécsváradi példa is mutatja: muszáj tesztelni.

A pécsváradi tesztelés remekül mutatja, hogy mennyire is fontos az emberek folyamatos és tömeges tesztelése. Ezért arra kértem a kormányt, hogy támogassa ehhez hasonló kezdeményezések. Márha nem fontosabb nekik az urizálás… A polgármestereket pedig arra kérem, hogy kövessék a pécsváradi példát.

A tesztelés kapcsán pedig azt javasoljuk, hogy pl. Ausztriához hasonlóan nálunk is legyen lehetőség ingyen tesztelésre heti rendszerességgel. Még fontosabb, hogy az oltás előtt legyen kötelező a tesztelés, ahogy azt Rig Lajos országgyűlési képviselőnk is javasolta. Ezáltal elkerülhető, hogy valaki fertőzöttként kapja meg az oltást, ami komoly veszéllyel járhat.

A levélből egyébként az is kiderül, hogy Schwarcz-Kiefer Patrik lesz a párt jelöltje Baranya 3-as számú választókerületében