Mellár Tamás pécsi képviselő tett feljelentést hűtlen kezelés miatt, a pécsi Elios-ügyben. Erről a Facebookon számolt be a Párbeszéd politikusa, elmondása alapján a tavalyi évben közadatigénylésben kért ki a 2015-ös pécsi közvilágítás-korszerűsítés dokumentumait, hogy megtudjuk, miként nyerte el a közel egymilliárdos megbízást az Elios. (Aki esetleg nem tudná: az Elios gyakorlatilag Orbán Viktor vejének, Tiborcz Istvánnak a cége, amely után az Európai Unió is nyomozott korábban. – a szerk)

A nagy terjedelmű anyag feldolgozását követően 2020. november 6-án online szakértői fórumot tartottak a témáról, amit a Mindenki Pécsért Egyesület Facebook-oldalán közvetítettek.

„Azért kell erről, és az ehhez hasonló ügyekről a lehető legnagyobb nyilvánosság előtt beszélni, mert a pécsi polgároknak joguk van belelátni abba, hogy azok a pénzek, amelyek kormányzati oldalról a városba érkeztek, hogyan hasznosultak.”

Az idei év elején hűtlen kezelés bűntett bűncselekmény gyanúja miatt feljelentést tett a megyei rendőr-főkapitányságon az Elios-ügyben. A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője a megyei rendőr-főkapitányságra vonatkozó kizárási indítványt terjesztett elő az elfogultság látszatát is elkerülendő, mivel Pécs Megyei Jogú Város önkormányzatával beosztásából eredően munkakapcsolatban van. Az Országos Rendőr-főkapitányság az indítványnak helyt adott, és az eljárást – az elkövetés körülményeire tekintettel – a Készenléti Rendőrség hatáskörébe utalta.

Érdeklődéssel várjuk, hogy mi lesz a nyomozás eredménye. Az ügy új fejleményeiről haladéktalanul tájékoztatni fogjuk Önöket, a város polgárait. – zárta sorait Mellár Tamás.