A koronavírus – járvány idején, így tudunk fizikailag aktívak maradni IV. rész

A játék az önfeledt szórakozás, ami kizökkent a valóság világából. Az igazi játék, elfelejteti velünk, azt a világot, amiben élünk, és helyette belecsöppenünk egy olyan másik világba, ami a játékról szól. Ilyen játék lehet például az UNO, Magyar kártya, vagy Poker. Abban az esetben, ha fizikai aktivitásról beszélünk, akkor a személyes kedvencem az iskolai testnevelés órák alatt, mindig is a tűzharc volt, vagy a kidobósok.

Egy játék levezetéséhez, és ahhoz hogy jobban élvezhető legyen, szükség van egy animátorra. Az animátor legfőbb tulajdonságai az alábbiak:

  • barátságos
  • nyitott
  • határozott
  • jó beszélőképességű
  • összeszedett

A mai cikkünkben, én töltöm be az animátor szerepét, és egy felettébb mulatságos, család-barát játékleírás következik:

A játék neve: 1 perc és nyersz

1. feladat: pohár-vár építése

2. feladat: flip bottle challenge

3. feladat: pohár-pong

4. feladat: ceruza dobálás

5. feladat: CD-dominó

(A feladatok részletes leírása a játékleírásnál található)

A játék célja: tartalmas időeltöltés és készségek fejlesztése játékos módon

Tervezett hely: beltéri

Időtartam: 1 perc / játékonként

Résztvevők száma: 2-4 fő

Célcsoport: 6-40+ év

Játékleírás: Az 1 perc és nyersz egy nagyon szórakoztató játékos feladat, ami korosztálytól független (persze ez a feladatoktól is függ).

1. feladat: Az első feladat a pohár vár építése, annyi, hogy a 9 pohárból minél hamarabb várat tudjon építeni a versenyző, majd újra összerakni nagy pohárként a várat.

2. feladat: A második feladat, a flip bottle challenge, amikor egy kicsivel kevesebb, mint félig megtöltött műanyag üveget kell megpörgetni a levegőben úgy, hogy a talpára essen vissza.

3. feladat: A harmadik feladat, a pohár-pong, amikor kellő távolságból, egy műanyag pohárba bele kell találni egy ping-pong labdával.

4. feladat: A negyedik feladat a ceruza dobálás, amikor először csak 1 ceruzát/tollat veszünk a kezünkbe, feldobjuk, majd elkapjuk. És egyre növekszik a ceruzák összege a kezünkben. Kinek mennyi a rekordja.

5. feladat: Az ötödik feladta pedig a CD-dominó, amikor CD-ből, dominót építünk és az elsőnek bele kell esnie az asztal alján lévő zacskóba.

Kiértékelés a játék után: Számomra nagyon mozgalmas és szórakoztató volt, mind felvenni és levezényelni a játékot. Nagyon tetszett, hogy az emberek önmaguktól vállalkoztak a feladatokra, és örömmel végezték el azokat. Nagyon rugalmasok voltak a játékososok. Mindenki élvezte az egészet.

És ti mennyire élveztétek? Kommentbe pedig jöhetnek a válaszok!