Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság

A szigetvári rendőrök befejezték a vizsgálatot annak a fiatalkorúnak az ügyében, aki engedély nélkül vitte el ismerőse autóját, majd pár nappal később egy nagyáruházból is fizetés nélkül távozott.

Jármű önkényes elvétele, valamint lopás  miatt nyomozott a Szigetvári Rendőrkapitányság egy 14 éves fiú ellen. A megalapozott gyanú szerint a szigetvári fiú 2021. január 3-án délután átment a szomszédjához, majd onnan a szomszéd tudta és beleegyezése nélkül elvitte személygépkocsijának az indítókulcsát. Ezután a közelben leállított autóba ült, majd azzal elindult, azonban Szigetvár határában a földes úton a jármű a sárba ragadt, ahonnan nem tudott vele kijönni. A fiú visszament a szomszédhoz, és bevallotta, hogy mi történt. A fiatalkorú pár nappal később az egyik szigetvári nagyáruházban járt, ahol a próbafülkébe bevitt magával egy szabadidő felsőt, valamint egy hozzá tartozó nadrágot. A fülkében eltávolította az áruvédelmi eszközt a ruhaneműkről, majd azokat felhúzta a saját ruhája alá, és fizetés nélkül távozott az áruházból.

Beazonosítását követően a rendőrök elfogták a fiút, majd előállították a rendőrkapitányságra. Az ellopott melegítőt a lakásán megtalálták, és lefoglalták. A fiatalkorút mindkét ügy kapcsán gyanúsítottként hallgatták ki, amelynek során a bűncselekmények elkövetését elismerte.

A rendőrség az ügy vizsgálatát befejezte, és az iratokat a napokban átadta az ügyészségnek.

Forrás: police.hu