A Pécsi Járási Ügyészség lopás vétségével vádolja azt a szerb-montenegrói férfit, aki 2018. májusában három aranygyűrűt tulajdonított el egy pécsi ékszerüzletből, és ezzel közel 500.000 forint kárt okozott.  

A vádirat szerint a férfi az ismerősével 2018. május 11-én, dél körül ment be Pécs egyik belvárosi ékszerüzletébe, arra hivatkozással, hogy a lányának ajándékot kíván vásárolni. Az üzlet alkalmazottja a vádlott elé a pultra helyezett egy 100 darab aranygyűrűt tartalmazó tálcát, majd a férfi több aranygyűrűre is rámutatott, miközben ujjaival három gyűrűt a tenyerébe rejtett. A vádlott néhány gyűrűt a tálcáról kivetetett az eladóval és ezzel a figyelmét elterelte. Ezt követően a tenyerében lévő három gyűrűt a hátsó zsebébe rakta és megkérte az eladót, hogy az általa kiválasztott ékszereket tegye számára félre, mert azokért később visszajön és megvásárolja. Ezt követően a vádlott és a társa az üzletből távoztak.

A vádlott az aranygyűrűk eltulajdonításával közel félmillió forint kárt okozott, cselekménye így lopás vétségének minősül.

A jelenleg ismeretlen helyen lévő férfi büntetőjogi felelősségéről a Pécsi Járásbíróság dönt majd.

A lopást az üzlet biztonsági kamerája rögzítette: