A Pécsi Tudományegyetem bekerült a Times Higher Education nemzetközi rangsorába, ahol 94 ország több, mint 1000 egyetemével együtt szerepel. Az előkelő 201-300. pozícióba sorolták be, ezzel pedig a legjobb magyar egyetem lett.

A londoni székhelyű cég a 17, ENSZ által elfogadott fenntartható fejlődési cél mentén értékelte az intézményeket. A PTE olyan egyetemekkel került egy kategóriába (201-300.), mint a francia Sorbonne, vagy az amerikai Massachusetts Egyetem, és olyan felsőoktatási intézményeket előzött meg többek között, mint a Pármai Egyetem vagy a Tokiói Tudományegyetem. – olvasható a Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi karának oldalán, akik szintén büszkén említik ezt a jeles eredményt.

A listán egyébként más magyar egyetemek is szerepelnek, mint pl.: a Debreceni Egyetem és a Szegedi Tudományegyetem (mindkettő 301-400.), a Semmelweis egyetem (401-600.). A listán helyet foglalt még az ELTE és a Széchenyi István Egyetem is.

„Természetesen örülünk az eredménynek, ugyanakkor van még hova fejlődni, és ennek a lehetősége adott, mert kiváló oktatókkal és hallgatókkal rendelkezünk.” – hangsúlyozta Miseta Attila, a PTE rektora.

A teljes rangsor ezen a linken érhető el:
https://www.timeshighereducation.com/impactrankings#!/page/0/length/25/sort_by/rank/sort_order/asc/cols/undefined