Becsó Zsolt fideszes képviselő is részt vett azon a szavazáson, ahol kétharmados többséggel a kormánypárt kiszervezte az egyetemeket, az állam pedig több ezermilliárd forintnyi közvagyont ad oda fideszes delegáltak által vezetett szervezeteknek. A szavazás necces volt a kormány számára, Volnerék is besegítettek nekik, azonban Becsó Zsoltra is szükség volt.


A gond azonban az, hogy Becsó Zsolt nem lehetett volna ott a Parlamentben. Ugyanis hatósági házikaranténban volt a képviselő, lévén koronavírusos. Pozitív tesztet produkált, a hatósági házikarantén pedig csak ma járt le, így múlthéten egészen egyszerűen nem szabadott volna ott lennie az országgyűlésben, ehhez képest az MTI hétfői parlamenti fotóján is jól látszik, hogy Becsó ott ült négy sorral Orbán Viktor mögött.

A Fidesz sajtóosztálya a Telexnek ugyan azt írta, hogy

„Becsó Zsolt képviselő úr részt vett a múlt keddi szavazáson, onnan hazatérve végeztetett koronavírus-tesztet. Mindenben a szabályoknak megfelelően járt el.”

Ez azonban aligha igaz. Becsó hatósági házi karanténban volt, ami a saját bevallása szerint is csak ma, azaz május ötödikén járt le, a szavazás viszont április 27-én volt, a tíznapos karantén második napján. Az ügyben a Momentum feljelentést tett. Mi pedig csak remélni tudjuk, hogy a felelőtlen képviselő nem fertőzött meg senkit.

Fotó: Szigetváry Zsolt / MTI