A múlt héten robbant be a közutadba, hogy  Bill és Melinda Gates válni készül. A személyes okokat félretéve, ez igencsak hatással lesz a világra, leginkább Kínára. Vajon félelmei beigazolódni készülnek, vagy csupán az aggódás szintjén marad?

A CNN arról számolt be, hogy miután Bill és Melinda Gates elváltak, Kínában az Internet felrobbant. Más nyugati vállalkozóktól eltérően a Microsoft társalapítói itt nagy hírnévnek örvendenek. A „Bill Gates válása” hashtag, több mint 830 millió megtekintést és 66 000 bejegyzést generált olyan kínai platformokon, mint a Weibo. Ez messze meghaladja azt a 91 millió nézettséget, amelyet Jeff Bezos és MacKenzie Scott válása váltott ki még 2019-ben.

A Weibo felhasználói nagyon aggódnak amiatt, hogy a pár hogyan fogja megosztani hatalmas vagyonát, és hogy a válás milyen hatással lesz a Microsoftra. Eddig a házaspár mintegy 53,8 milliárd amerikai dollárt költött a globális egészségügyre, a szegénység enyhítésére és más kezdeményezésekre is.

Te és Melinda hatalmas segítséget nyújtottatok az embereknek szerte a világon. Még ha nem is jártok kéz a kézben a jövőben, remélem, az alapítványotok továbbra is tudja folytatni, és még több embernek segíteni. ” – írta egy Weibo-felhasználó a bejegyzésében, amelyben bejelentette Bill Gates válását.

A Bloomberg Billionaires Index szerint Bill Gates teljes vagyona megközelítőleg 146 milliárd dollár. A pár megígérte, hogy vagyonának nagy részét jótékony célra fordítja.

Forrás: index