A pécsi városvezetés 80 önkormányzati ingatlant szeretne pénzzé tenni, azaz licitálhatóvá tenni egy árverésen, így most ezekről folyik a felmérés. A listán szerepel rengeteg lakóház, az egykori Bóbita Bábszínház épülete, a híres Angster orgonagyár. Nemrégiben pedig felkerült rá, az 5 hektáros mecseki terület is, amelyen egykoron a vidámpark működött.

A város eddigi tervei szerint a fejlesztés lett volna a cél. Péterffy Attila a város polgármestere áprilisban ki is hangsúlyozta, hogy az egykori vidámpark területét fejlesztenék, ráadásul nem önállóan, hanem egy komplex mecseki turisztikai csomag részeként. 

Akár, ha szüleinket, nagyszüleinket megkérdezzük milyen is volt régen a park, akár ha az interneten utána nézünk nem értjük, hogy is lehetne egy ilyen történelmi kincset eladásra bocsájtani.

Találgatások természetesen jelenleg is vannak. Az ellenzék igen rosszat sejt az eladással kapcsolatban és erősen tiltakoznak is ellene. Úgy gondolják, hogy az egykori vidámpark helyére majd egy lakóparkot szeretne az új tulaj építeni, ami a gyönyörű környezetet egyenlővé tenné a nullával.

A pécsiek továbbra is azt az ötletet támogatják, hogy a park területe maradjon közös tulajdonban.

Ha érdekel, mi is pontosan a vidámpark története, az egy régebbi cikkünkből kiderül: https://bahir.hu/2021/04/09/a-pecsi-vidampark-mas-neven-a-depressziopark/