A védelmi intézkedések lépcsőzetes feloldásának harmadik fokozatára tekintettel a veszélyhelyzet idején alkalmazandó védelmi intézkedéseket szabályozó kormányrendeletek módosításáról szóló 194/2021. (IV.26.) Korm. rendelet alapján a PTE Egyetemi Könyvtár és Tudásközpont teljes hálózatának könyvtárait 2021. május 10-től ismét megnyílik, a vonatkozó rendelkezések értelmében könyvtár csak érvényes védettségi igazolvánnyal látogatható.

Fontos információk:

  • Az olvasói terek csak védettségi igazolvány és a személyazonosság igazolására alkalmas hatósági igazolvány felmutatásával használhatóak. 
  • A belépésre jogosultak a hatályos könyvtárhasználati szabályzat szerint szabadon használhatják az egyetemi könyvtár valamennyi szolgáltatását. 
  • A belépésre jogosultak számára a könyvtár tereiben az orrot és szájat eltakaró maszkviselés, a 1.5 méteres védőtávolság megtartása, valamint a kézfertőtlenítés ajánlott.
  • Intézményt kizárólag tünetmentesen látogathatják az olvasók.

Védettségi igazolvány nélkül is lehetőség van a kölcsönzésre, a könyvcsomag kölcsönzési szolgáltatással, amelyet beiratkozott olvasóik vehetnek igénybe.

Fotó: wikimedia.org