A Tesla és a SpaceX 49 éves első embere az NBC Saturday Night Live című műsorában beszélt állapotáról. Elon Musk társműsorvezető volt az említett adáson, amely hatalmas elismerést jelent. A BBC szerint a milliárdos üzletember itt jelentette be, hogy ő az első Asperger-szindrómás, akinek lehetősége van fellépni az SNL-ben, mire a közönség hangos ujjongásban tört ki – közölte a BBC. (Egyesek azonban rámutattak, hogy Dan Aykroyd, aki korábban már vezette a programot, szintén aspergeres, sőt Tourette szindrómás is.)

Továbbá Musk arról is beszélt, hogyan kell elképzelni az Asperger-szindrómát, milyen is egy ilyen állapotban lévő ember élete. Azt mondta az állapotról, hogy egyszerűen máshogy érzékeli miatta a világot, mint a többi ember, és nem annyira jók a szóbeli kommunikációs képességei sem.

Valójában az Aspergers embereknél megfigyelték, hogy nehézségeik lehetnek a nyelv használatával, és több időre van szükségük az információk feldolgozásához. Általában nehezen tudják kifejezni az érzelmeket, ugyanakkor empatikusabbak is, mint azok, akik nem szenvednek ebben a betegségben. Közülük sokan nagyon szakmai és elkötelezett érdeklődéssel bírnak, és olykor, sikeres karriert tudnak építeni ezzel együtt élve is.

A legutóbbi szombat esti adás azért is volt emlékezetes, mert beszakadt miatta a Dogecoin nevű, eredetileg viccből indított kriptovaluta árfolyama, amelyet eredetileg egy poén kezdeményezett és, amit Elon Musk támogatott. Az árajánlatok körülbelül 70 centről 50 centre csökkentek, bár az elemzők ellentétes hatásra számítottak.

Forrás: hvg.hu