2021 márciusában útjára indult Kozármislenyben az a közösségi költségvetési projekt, amelynek célja az volt, hogy a Kozármisleny Város Önkormányzata költségvetésében külön erre a célra elkülönített 5 millió forint fejlesztési összeg sorsáról a településen élők közösen döntsenek!

Minden kozármislenyi lakosnak lehetőséget adtak arra, hogy elképzelési javaslatát online formában elküldje, hogy lakókörnyezetét milyen közösségi célt szolgáló fejlesztési ötlettel képzeli el bővíteni, hogy javaslatával elősegítse, egy jobb, élhetőbb lakóhely felépítését. Az ötletek megvalósításának csak az erre a célra elkülönített forrás összege szab majd határt, mert javaslatok bőségesen érkeztek.

A Kozármisleny Város Önkormányzata részvételi munkacsoportot alakított ki a projekt tisztaságáért, átláthatóságáért. A munkacsoportba delegált tagok közt megtalálhatóak: önkormányzati képviselők, közösségszervezők, civilek és a beérkezett témákhoz kapcsolódó szakértők

A 2021 márciusában útjára indított közösségi költségvetéssel kapcsolatos online kitölthető kérdőívre összesen 75 javaslat érkezett. A beérkezett javaslatok nyolc különböző témakörbe lettek csoportosítva, amelyek között vannak általános vélemények és konkrét kezdeményezések is. A javaslatokat, ötleteket a képviselőkből, szakértőkből, közösségszervezőkből és civilekből delegált részvételi munkacsoport egyesével vizsgálta meg. Azokat az elképzeléseket, amelyek kialakítása meghaladná az ötmilliós költségkeretet, vagy csak pályázat keretében realizálhatók, nem kerültek be a napokban nyilvánosságra került és megszavazható javaslatok közé.

Figyelem: a minden szempontól megvalósítható elképzelésekre május 31-ig szavazhatnak a kozármislenyiek!

Amennyiben a projektre elkülönített keretösszegbe belefér, és a szavazatok sorrendje úgy alakul, akár több ötlet kivitelezését is elképzelhetőnek tartják az illetékesek. Tehát, építsék a kozármislenyiek együtt a várost, gondolkodjanak az itt élők közösen!

A napokban új szakaszába lépett a „Gondolkodjunk közösen!” szlogennel útjára indított Közösségi Költségvetés Kozármisleny 2021 projekt.

Elindult a szavazás!

A kozarmisleny.hu oldalon illetve az önkormányzat hivatalos közösségi oldalán elérhető kérdőív összesen 8 témakörben várja a szavazatokat:

1, A futópálya fejlesztése: futópálya megvilágítása témakörben.

2, Parkolás megoldása: jelen esetben parkolók létesítése a Március 15-e téren, a posta környékén.

3, Közvilágítás fejlesztése: napelemes köztéri világítás kialakítása.

4, Új közösségi terek létrehozása: baba-mama pad, kültéri asztalitenisz asztalok kihelyezése, klubmozi, KRESZ-park, önálló kiállítóterem, játszótér építés, szabadidős terek kialakítása, kutyabarát parkerdő továbbfejlesztése.

5, Közlekedés javítása: kerékpárút fejlesztés, utak-járdák karbantartása, járdák építése, közlekedésbiztonság javítása.

6, Vízszolgáltatás fejlesztése: vízvezeték gerinc cseréje, ivóvíz bevezetése, szennyvízcsatorna kiépítése.

7, Környezetvédelem, városszépítés: fásítás, virágültetés, szemétgyűjtők kihelyezése, kutyaürülék gyűjtők kihelyezése, park a sérült madarak fogadására.

8, Egyéb: okmányiroda, kormányablak (nem önkormányzati feladat, avarégetés, ami a rendelet szerint lehetséges.

Szavazni a alábbi linken lehet, tegye meg Ön is!

https://tinyurl.com/h48c36w2