Az elmúlt hétvégén véget ért a másodosztályú labdarúgó-bajnokság, az NB2. Benne két baranyai csapattal, a Pécs és a Szentlőrinc is alapvetően elégedetten tekinthet vissza az elmúlt szezonra.

A bajnokság elég szoros küzdelemben dőlt el. A záró fordulóban még három csapat versengett a két feljutó helyért, közülük a Debrecen és némi meglepetésre a Gyirmót örülhetett. A Vasas is nyert ugyan az ETO ellen, de a múlt heti nyíregyházi vereség miatt ez végül nem ért feljutást.

A szezon előtt tulajdonképpen mindenki elkönyvelte, hogy a két, élvonalbeli szintű költségvetéssel rendelkező csapat, a DVSC és a Vasas utcahosszal nyeri a bajnokságot. Ehhez képest a fővárosiak a szezon elején botladoztak, majd hiába jöttek fel és vették át a vezetést is, a szezon végi hibák végül a feljutásukba kerültek. Eközben a Gyirmót egészen elképesztő tavaszt zárt, mindössze egy vereséget szenvedtek el 2021-ben, így készülhetnek az élvonalra.

Pécs: újoncként is közel volt a dobogó

Féltávnál ugyan még volt esélye akár a feljutásra is a Pécsnek, de a tavasz már nem lett olyan sikeres, mint az ősz volt. Ez elsősorban a védelem formájának romlása miatt történhetett így: miközben az őszi 21 forduló alatt 11 gólt kapott a Munkás, addig tavasszal 17 meccsen éppen a dupláját. Nagy különbség, de ettől még büszkék lehetnek magukra Vas Lászlóék, újoncként egészen parádés a 4. hely.

A szezonzárón ráadásul 1500 néző is részt vehetett, így igazi futballünnep készülődött. Ebbe ugyan kicsit belerondított a Sorokság, ugyanis 2-0-ra a vendégek nyertek, de a negyedik hely így is megmaradt. Pécsett van alap, amire lehet építeni, ez szemmel látható, kérdéses azonban, hogy a feljutást meg lehet-e célozni. Az őszi teljesítménnyel mindenképp, a tavaszival viszont biztosan nem. Ha ezt a kettősséget sikerül levetkőzni, akkor szép jövője lehet még a pécsi futballnak. Éppen itt is lenne már az ideje.

Szentlőrinc: sikeres harc a bennmaradásért

A Szentlőrinc ugyan pontosan ott zárt, ahol az őszi szezon végén, mégis aránylag simán sikerült bent maradni a másodosztályban. A 16. helyen végeztek, de 9 pontot sikerült ráverni a legjobb kiesőre, a 18. Kazincbarcikára. Így aztán már néhány körrel a vége előtt biztos lett a hőn áhított cél: jövőre is másodosztályú futball lesz Lőrincen!

A Barcika mellett kiesett a bajnokságban végig hátul kullogó DEAC, illetve a tavaly még elsőosztályú Kaposvár is. Ez utóbbi csapat példája jól mutatja, hogy a másodosztályban sem lehet hátradőlni egy-egy nagyobb siker után, hiszen azonnal nagyot lehet zuhanni. Óva intheti ez a Szentlőrincet is, ahol folytatni kell a kemény munkát, várhatóan jövőre is hasonló célokért küzdhet majd a csapat.

Reméljük mindkét baranyai csapatra további sikerek várnak jövőre is!

Kép forrása: PMFC Facebook