Győznie kellett a NEKA elleni hazai bajnokin a kozármislenyi felnőtt csapatnak annak érdekében, hogy biztosan meglegyen az ezüstérem, a lányok pedig megcsinálták: a vendégek egyszer sem vezettek, s végül két góllal nyert Kozármisleny!

Rangadó volt a javából a NEKA ellen, hiszen a második találkozott a harmadikkal. A tét sem volt akármilyen: mindkét oldal tisztában volt vele, hogy aki ezen a meccsen győz, az ezüstérmes lesz.

Vagyis bele kellett adni apait-anyait!

Bele is adtak, ahogy kell! Mindent elmond a teljesítményekről, a koncentrációkról, hogy a NEKA egyetlen egyszer sem vezetett! Csak futott az eredmény után. Persze egyetlen pillanatra sem lehetett kiengedni, mert végig nagyon szoros, izgalmas volt a mérkőzés. Az első félidő közepére ugyan ellépett a Kozármisleny három góllal (a 18. percben Tobak találatával lett 8-5), de ennél nagyobb előnyt nem tudtak kicsikarni a mislenyi lányok, s a szünetben 11-9-nél állt meg az eredményjelző.

Nem egy életbiztosítás, de egy remek kiindulópont a második felvonásra.

A szünet után aztán hamar négyre növelték a hazaiak a fórt (33. perc: 13-9 Polics góljával), de a következő tíz perc a NEKA-nak sikerült jobban, ledolgozta hátrányát (42.: 14-14). Kezdődhetett minden elölről. És ekkor nagyon jól jött, hogy a helyi szurkolók is ott voltak a lelátón: jött a buzdítás, a kozármislenyi lányok pedig újra erőre kaptak – és persze az időkérés is hatott 17-17-nél. Onnantól kezdve ismét a hazaiaknál volt a kezdeményezés, akik elléptek két–három góllal, ami aztán éppen elegendő volt a győzelemhez.

A győzelem pedig az ezüstéremhez, ami újabb lépcsőfok a csapat életében!

Jöhetett a megérdemelt ünneplés!

Gratulálunk, lányok!

Zdenko Kordi: Megszereztünk az ezüstérmet az utolsó forduló előtt, ami az egyesület eddigi legjobb eredménye, illetve 16 mérkőzésre növeltük a veretlenségi sorozatunkat. Egy igazi rangadó volt, komoly téttel, hiszen a játékosok is tudták, amelyik csapat győz, megszerzi a második helyet. Egy jó mérkőzést élvezhettek a kilátogató nézők. Gratulálok a játékosoknak a megérdemelt győzelemhez.

Kozármisleny SE – NEKA 22-20 (11-9)Női kézilabda NB I. B Nyugati csoport. Kozármisleny, Városi Sportcsarnok, 150 néző.
Vezette: Garai Balázs, Varasdi Levente.
Kozármisleny SE: Vig (kapus), Gadányi (kapus), Wichmann (kapus), Polics 8, Hornyák 5, Tobak 2, Halász 2, Grénus 2, Linder 1, Schäffer 1, Scheffer 1, Markovics, Takács, Péter P., Kovács V., Szabó P. Vezetőedző: Zdenko Kordi.
NEKA: Zaj (kapus), Németh K. (kapus), Varga E. 7, Csíkos 6, Nagy Laura I 2, Németh I. 2, Vártok 1, Uhrin 1, Horváth P. 1, Juhász, Szabó A., Molnár, Lakatos, Nagy Laura II. Vezetőedző: Woth Péter

Forrás: kozarmislenyse.hu

Fotó: kozarmislenyse.hu