Ki ne ismerné Finduszt, Nyúl Pétert, Gergelyfi bácsit és Gengszter nagyit? Ők a bábszínház sztárszereplői.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság és a Budapest Bábszínház egy egyedülálló új sorozatot indít 2021. május 29-én BÁBesetek címmel, amely szórakoztató módon bábok, színészek és rendőrök közreműködésével mutatja be a rendőrség munkáját és népszerűsíti a báb műfajt. A rendőrségi szakemberek és a bábművészek minden epizódban felderítenek egy-egy esetet, amely a Budapest Bábszínház közkedvelt előadásainak szereplőihez kapcsolódik. A szórakoztatáson túl fontos információkat, tanulságokat csempésztek a történetek közé a fiatalabb és az idősebb korosztálynak is.

A fordulatos, izgalmas és humoros filmeket a rendőrpalotában és a Bábszínházban – 15 helyszínen – forgatták. A hat részes sorozatban együtt dolgoztak a bábművészek és a hivatásos rendőrök.

Az epizódok a police.hu oldalon, a BRFK Információs Portálon, a Budapest Bábszínház Facebook oldalán, és a YouTube csatornáján kerülnek a nyilvánosság számára hozzáférhetővé.

A film elkészítését a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács támogatta.

Közreműködők:

Író: Gimesi Dóra, Bábtervező: Lisztopád Krisztina, Zeneszerző: Pirisi László, Rendező: Hoffer Károly

Szereplők: Hannus Zoltán – bábművész, Kemény István – bábművész, Juhász Ibolya – bábművész, Karádi Borbála – bábművész, Márkus Sándor – bábművész, Pallai Mara – bábművész, Ellinger Edina – bábművész, a Budapest Bábszínház igazgatója, Gál Kristóf r. alezredes, az ORFK szóvivője, Németh Veronika r. százados, BRFK, Berkesi Andrea r. százados, BRFK, Szabó Bettina r. főhadnagy, BRFK, Soleczki Gábor r. alezredes, BRFK

Forrás: police.hu