Az ellenzéki előválasztás egyik legizgalmasabb összecsapása lesz várható Vas megyében, Szombathelyen, ahol Ungár Péter az LMP és Czeglédy Csaba a DK politikusa fog egymásnak feszülni. A Jobbik döntött: Ungár Pétert fogják támogatni, Jakab Péter pedig arra kéri a jobbikos szavazókat, hogy támogassák ők is az LMP politikusát.

Ahogy a Jobbik miniszterelnök-jelöltje fogalmazott:

Ungár Péter ebben a ciklusban a Parlament legfiatalabb, de egyben az egyik legaktívabb képviselője volt. 2018 óta kitartóan küzdött a közalkalmazottak valódi megbecsüléséért, a szociális dolgozók béremeléséért és az otthonápolási díj emeléséért.

Mindeközben pedig hangja volt a szombathelyi embereknek, és Hende Csabával is megküzdve az elmúlt egy évben mindent megtett azért, hogy válságkezelés címén a pártállam ne semmizze ki a várost és az itt élő embereket.

Az előválasztáson annak kell győznie, aki majd a legnagyobb eséllyel áll helyt a Fidesz jelöltjével szemben. Ha pedig Ungár Péter nyer, az nem csak a kormányváltáshoz visz közelebb, de a szombathelyieknek egy helytartó helyett végre valódi képviselőjük lesz a Parlamentben.

Az előzetes felmérések alapján egyébként Szombathelyen Ungár a legesélyesebb jelölt, A körzetben legutóbb 2021 májusában készült felmérés, melyről mi is beszámoltunk, az alapján  fej-fej mellett állt Czeglédy és Ungár. Ugyanakkor

a Závecz kutatása szerint Ungárnak nagyobb esélye lenne mandátumot szerezni 2022-ben,

 mivel a szavazók – ugyan hibahatáron belül, 3 százalékpontos különbséggel – többsége inkább szavazna Ungárra, mint Hendére. Czeglédy esetén jelenleg a választók ugyanakkora arányban szavaznának a körzet fideszes országgyűlési képviselőjére, Hendére és rá.