Keresztes László Lóránt, az LMP frakcióvezetője szombaton közzétett nyílt levelében üzent Varga Judit, igazságügyi miniszternek.

Varga Judit pénteken a Civil Összefogás Fórum (CÖF) és a Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖKA) ünnepségén vett részt. A rendezvényen a miniszter arról beszélt, hogy soha nem volt akkora szükség a szellemi honvédelemre, mint manapság amikor a brüsszeli bürokrácia magából kifordulva hadakozik az európai kultúra védelmezőivel.

Keresztes László Lóránt az igazságügyi miniszter által elmondottakra reagálva azt írta nyílt levelében, hogy Varga Judit ezekben a kérdésekben hiteltelen. Mivel egy olyan kormánynak a tagja, amely bármikor képes elárulni a nemzeti érdekeket.

A nyílt levél teljes szövegét itt olvashatják:

„Nyílt levél VARGA Judit miniszternek!

„Szellemi honvédelemről”… az „európai kultúra védelméről”… „migrációról”

Miniszter Asszony! Ön tegnap a közpénzből támogatott FIDESZES álcivilek előtt értekezett arról, hogy „soha nem volt akkora szükség a szellemi honvédelemre, mint manapság, amikor a brüsszeli bürokrácia magából kifordulva hadakozik az európai kultúra védelmezőivel”.

Ilyen kérdésekről beszélni egy miniszter részéről akkor lenne hiteles, ha kormánya a nemzeti érdekek szerint, a haza szolgálatában cselekedne, és valóban tenne Európa megerősítéséért – de ez nem így van. Kérem Önt ezért, hogy olyan kormány tagjaként, amely bármikor képes elárulni a nemzeti érdekeket, amely

  • magyarok százezreit üldözte el az országból az alacsony fizetésekkel, családok ezreit szétszakítva, közben azt hangoztatva, hogy „csak működik a közös európai munkaerőpiac”,
  • amely lenyúlja a közvagyont, politika irányítása alá szervezi a magyar egyetemeket,
  • amely a magyarok pénzéből építene elitegyetemet a Kínai Kommunista Pártnak,
  • amely a kínai gazdasági nyomulást szolgáló beruházásokat épít a magyar emberek pénzéből, hogy még több kínai tömegtermék érkezzen Európába, és
  • amely kormány a Rogán-féle letelepedési kötvényekkel húszezer embert beengedett, pénzért,
  • melynek miniszterelnöke olyan diktátorokkal barátkozik, akik NEM a keresztény Európa barátai,

NE használja ezeket a kifejezéseket!

Önök a döntéseikkel képesek még a válság idején is „rárontani saját nemzetükre”, kiszolgálni a kínai és orosz érdekeket, rátenni a kezüket a közvagyonra, és a leginkább rászoruló családok helyett saját oligarcháik zsebét tömni.

Valóban súlyos problémák vannak az Unió működésével, de Önök nem tettek érdemi lépéseket az átláthatóbb, demokratikusabb működés érdekében, az óriáscégek lobbistáinak uralma visszaszorításáért, a munkavállalók és a környezet erőteljesebb védelme érdekében.

A migrációs krízis kezelése valóban sorskérdés egész Európa, sorskérdés Magyarország számára. Európa külső határait meg kell védeni, az illegális migrációt le kell állítani, a bevándorláspolitikának nemzeti / tagállami hatáskörben kell maradni. De cselekedni akkor tudunk, ha a kiváltó okokat kezeljük, fellépünk az éghajlatváltozás, környezetpusztítás ellen, továbbá a periférikus térségek erőforrásainak lerablása ellen.

Magyarország helye az Unióban van, és az Unió működése alapvető reformokra szorul. Nem több, hanem jobb Európa kell. Akkor lesz jobb, ha valóban tudunk tenni az emberekért, a kiegyensúlyozott fejlődésért, a felzárkóztatásért, a munkavállalói jogokért, a környezet, a természeti kincsek megvédéséért. Akkor, ha végre valóban kiáll az Unió a hangoztatott elvek mellett, ha megküzd az EU az őshonos kisebbségek jogainak biztosításáért. És akkor, ha a most bürokratikus, sok tekintetben cselekvőképtelen „bürökrácia” képes lesz hatékony fellépésre a globális kihívásokkal szemben.

Miniszter Asszony! Levelemet Magyarország első (középkori) egyetemének városából, Pécsről írom Önnek, olyan emberként, akinek felmenői évszázadokkal ezelőtt Baranyában katonáskodtak a török ellen. Kérem, tiszteljék meg nemzetünk történelmét azzal, hogy saját öncélú politikai tevékenységüket nem vetik össze azok tetteivel, akik vérzivataros időkben küzdöttek Hazánkért, küzdöttek Európáért” – írja Keresztes László Lóránt.