Hoppál Péter, a Fidesz politikusa sokszorosan elárulta a választóit, Pécset, Komlót, Kozármislenyt és egész Baranya megyét. A kormánypárti politikus gyáván elmenekül a viták elől, azonban a pécsi és baranyai embereknek joguk van tudni az igazságot – írja Keresztes László Lóránt, az LMP frakcióvezetője keddi közleményében.

„A következő hónapokban pécsi polgárként, pécsi ellenzéki képviselőként ötven kérdést teszek fel neki nyilvánosan, majd bemutatom a válaszait” – teszi hozzá Keresztes.

Hoppál Péter nem azt tette, amire felhatalmazást kapott az emberektől. Nem Pécs és Baranya megye képviselője az Országgyűlésben, hanem Orbán Viktor akaratának szolgai végrehajtója, tehát a Fidesz helytartója a térségben – szögezi le a frakcióvezető.

Keresztes közleményében annak fontosságára is kitért, hogy nem elég csupán kritikákat megfogalmazni. Ezért az 50 kérdés nyomán felvetett problémákra megoldási javaslatokkal is szolgálni fog. Ezekből kiderül, miként fejlesztené a térséget és a jelenlegi kihívásokra milyen megoldásokkal fog szolgálni, amennyiben a választók az őszi előválasztáson, majd 2022-ben az országgyűlési választáson bizalmat szavaznak az LMP politikusának.

Az 50 kérdésből álló sorozat első felvonásában Keresztes az általa benyújtott költségvetési módosítás kapcsán kérdezi Hoppál Pétert.

Az LMP politikusa a jövő évi költségvetés vitája során benyújtott módosító javaslatával Pécs, Komló és Kozármisleny összesen 5 milliárd forint kompenzációt kaphatott volna. Azonban a Fidesz és a KDNP képviselői nem támogatták a javaslatot, így ezek a városok elestek ettől a plusz forrástól.