Lehet ezért nézi inkább itthon a meccset Orbán Viktor?

„A szurkolók felhívásának eleget téve a német–magyar Eb-meccs alatt magyar nemzeti színekbe borul a Groupama Aréna”

– jelentette be közösségi oldalán Kubatov Gábor, a Ferencvárosi Torna Club elnöke, aki arra kérte a többi hazai klubvezetőt, hogy csatlakozzanak a kezdeményezéshez.

Röviddel a Facebook-bejegyzés megjelenése után az MTK és a DVSC is jelezte, hogy csatlakozik a felhíváshoz, számolt be róla a Magyar Nemzet.

„Gyönyörű ugyan a kék-fehér, de a legszebb a piros-fehér-zöld! Holnap este piros-fehér-zöldre (fény)festjük az Új Hidegkuti Nándor Stadiont! Hajrá, Magyarország, hajrá, magyarok!”

– írta Kubatov posztjához az MTK elnöke, a fideszes Deutsch Tamás.

Az akcióval arra a végül elkaszált müncheni ötletre reagálnak, hogy a kormány nemrég elfogadott homofób törvénye ellen tiltakozva München polgármestere szivárványszínekkel világította volna ki a szerdai Eb-mérkőzés helyszínét.

Úgy tűnik azonban, hogy a tervekkel ellentétben Orbán Viktor mégsem vesz részt a mai német–magyar mérkőzésen, ugyanis váratlanul lemondta az előre eltervezett müncheni utazását – tudta meg a német DFP hírügynökség.

Telex megkereste Havasi Bertalant, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetőjét, aki röviden így válaszolt a német lap értesüléseire:

„Orbán Viktor magánprogramjairól, ahogyan korábban, ezután sem adunk tájékoztatást a szerkesztőségeknek.”

Forrás: ugytudjuk.hu