Egyre többet hallhatunk arról, hogy a hőségben képesek az autóban magára hagyni házi kedvenceiket az emberek. Szerencsére egyre gyarapszik azoknak a száma, akik nem mennek el az ilyen embertelenség mellett.

Úgy tűnik, hogy a hőség nagyon sok gazdának ment az idegeire, mert sajnos újabb és újabb szörnyűséges példák kerülnek napvilágra a felelőtlen állattartás kapcsán.

Ma megjelent írásunk is arról tanúskodik, hogy az aktívan tevékenykedő állatvédőknek egyre rosszabb tapasztalataik vannak a felelős állattartás terén.

Baranyai Radikális Állatvédő Alapítványról szóló írásunk itt olvasható!

„A fotón és a videón látható 8 hónap körüli, gyönyörű fiú kutyust valaki kikötötte Pécsett a Szigeti tanyán egy fa alá. Fiatalok bukkantak rá, szóltak nekünk. Kerestük még azon az estén, de nem találtuk meg. Másnap ismét a keresésére indultunk és szerencsére rátaláltunk. Annyira félt, hogy hangot sem adott ki, így nem volt könnyű megtalálni. Lapulva feküdt a fa alatt. Szinte észrevehetetlen volt. Egy órás ismerkedés, barátkozás után tudtunk annyira közel férkőzni hozzá, hogy leszedjük a pórázát a fáról. Ahogy elindultunk a kutyussal, egyből felénk fordult és boldogan ugrándozott, hálálkodott nekünk. A korábbi rettegés alább hagyott és árnyékként követett minket a mezőn, attól félve, hogy magára hagyjuk. Találtunk neki ideiglenes befogadót, jelenleg is náluk van. Ha minden jól megy, akkor marad is a családnál. Orvosnál is jártunk vele, kapott chipet, és szív-bőrféreg tesztet készíttettünk neki. Hogy ki és miért kötötte ki a fához és hagyta magára étlen-szomjan ezt a kutyát, nem tudjuk. Ami biztos: Most már jó helyen van és mindent megteszünk, hogy boldog, gazdis kutyus lehessen.” – tudtam meg a Baranyai Radikális Állatvédő Alapítvány tagjától, Dezső Kármentől.

Videónkon a kutyus megtalálása: